Video: Lakseroulade med flødeost
Lakseroulade med flødeostKøkken:
Ingredienser:
Dansk
12
Tilberedningstid
1 timer 45 minutter
Arbejdstid
25 minutter
Antal personer:
-
3 stk Pasteuriseret æggeblomme
-
0.5 tsk Køkkensalt
-
0.5 tsk Peber
-
400 gram Frisk spinat
-
1 deciliter Fløde 13%
-
3 stk Pasteuriseret æggehvide
-
200 gram Flødeost 60+
-
1 tsk Køkkensalt
-
0.5 tsk Peber
-
2 spsk Citronsaft
-
4 spsk Frisk basilikum
-
300 gram Røget laks
Sådan laver du lakseroulade med flødeost
Æggeblommerne røres sammen med salt, peber, hakket spinat og fløde.
Æggehviderne piskes stive og tilsættes til massen.
Massen hældes ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Det skal ligge i ca ½-1 cm tykkelse.
Bages ved 200°C i ca. 20 min., eller indtil roulademassen er fast og gyldenbrun.
Bland flødeost med salt, peber, citronsaft og hakket frisk basilikum.
Smør blandingen på rouladebunden, når denne er afkølet.
Til sidst lægges røget laks i skiver hen over, og rouladen rulles forsigtigt sammen.
Rouladen skal stå i køleskabet min. 1 time før servering.
Pæn og nem ret
Lakserouladen er en super fin måde at sætte tonen for en hyggelig stund med familien eller vennerne. Det forskellige råvarer der bliver kombineret giver en meget fin smag, såvel som lakserouladen også er en meget veludseende forret, der er nem at sætte sammen.
Tilbehør
Hvis du gerne vil servere noget til dine lakseroulader, så kan du pifte dem op med noget kaviar, nogle æg, lave et dejligt hjemmebagt flûte eller servere en lækker dressing til.
Tips
Du kan fryse rouladen hvis du ikke skal bruge den med det samme. Det er dog en god idé at tage den ud 1 time eller 1½ før du skal servere den.
Spørgsmål:
Jeg vil gerne lave lakseroulader til forret til et selskab p? fredag. Jeg er dog i tvivl om, hvilken hovedret og evt. dessert som vil passe til denne forret? Kh Emma
Svar:
Hej Emma, du kan v?lge fra alle hylder, fisk,k?d,fjerkr?, hvad som helst
Personligt vile jeg nok v?lge en k?d ret, men hvis du f.eks syntes at I skal drike hvidvin s? ville jeg tage f.eks kylling
Dessert fuldst?ndigt det samme
Kig lidt i menuer, der er masser at v?lge p?
her er en mulighed:
Hel?rsmenu med scorepotentiale
Mvh Tomas
opskrifter.dk
04/10-2011 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hej Kan i hjælpe mig med en dressing til denne ret? Jeg har hørt om en dressing med piskefløde, citron og creme fraiche? God weekend :o) - Anette
Svar:
Hej Anette, lige til denne her vil jeg nok bruge creme fraiche med dild f.eks, og citronsaft
Mvh Tomas
opskrifter.dk
01/07-2011 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Jeg har lidt svært ved at få spinatdejen af bageparpiret når den er bagt. Jeg synes at den hænger fast, og er lidt fugtig i det. Jeg har tidligere bagt den uden problemer, men de sidste par gange er det gået galt. Bunden virker tynd og vandet. Vil det hjælpe at bruge babyspinat - eller hvad gør jeg forkert?
Svar:
Hej , jeg tror ikke du gør noget forkert , det kan være at der p.t er meget vand i spinaten , at den ikke drypper nok af ?
Mvh Tomas
opskrifter.dk
02/12-2009 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Varför pastöriserad äggula, och hur gör jag detta ?
Svar:
Hej , det är för att receptet nog är danskt , och i danmark andvänder man pastoriserade ägg för att vara säkra med salmonella ., men jeg tror inte det är nödvendigt i Sverige??
Mvh Tomas
recept.se
30/07-2009 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hej, Kan man i stedet for frisk spinat bruge frosset hel spinat og hvis går jeg ud fra at det skal afvandes godt ? Venlig hilsen Janne
Svar:
Hej Janne , du har ret i det hele
Mvh Tomas
opskrifter.dk
21/02-2009 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Skal serveres til 20 personer som lille forret. x 10 personer på opskriften - er det nok? Det viste billede er vist uden bagt spinat/æggemasse udenom - portionen virker lidt stor
Svar:
Hej , jeg ville nok lave 15 portioner i alt afhængigt af hvad du serverer bagefter.
Mvh Tomas
opskrifter.dk
21/01-2009 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Vad betyder "pastiröserande" äggulor?
Svar:
Hej , i danmark har man problem med salmonella , därför andvänder man ägg som är pastoriserade , precis som vi gör med mjölk i Sverige
Mvh Tomas
recept.se
04/04-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Tak, om vi må få et forslag til, hvordan vi laver en god dressing til lakserouladen.
Svar:
Hej , bare lidt mager creme fraiche , citronsaft og dild , det passer fint
Mvh Tomas
opskrifter.dk
29/12-2007 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hej Er ovenstående ret fryseegnet, da jeg måske skal bruge retten for forret til konfirmation og gerne vil lave den i god tid hilsen Lene
Svar:
Jeg tror at rouladen bliver kedelig hvis du fryser den, men du kan sagtens lave den dagen før.
Det ville være en god ide at lave en "generalprøve" med en mindre portion, så du har styr på hvordan det skal laves i god tid før dagen.
Læg mærke til at der ikke er brugt spinat på foto, men kun laks med ostefyld - det kan også være en idé.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
06/05-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Farseret kalkun
Alle ingredienserne til farsen blandes, salvie og løg skal være finthakket. Kalkunen fylde...
Små sjove pizzaer
Tilbered dejen efter anvisningen på pakken. Del dejen i 6 kugler, og rul hver kugle ud til...
Melanzana fritte
Skær auberginen i tynde skriver - 2-3 mm - drys lidt salt på og lad dem trække i ca. 30 mi...