Video: Rosenkål med rasp
Rosenkål med raspKøkken:
Ingredienser:
Dansk
7
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
750 gram Rosenkål
-
1 tsk Køkkensalt
-
4 spsk Smør
-
4 spsk Revet parmesan
-
4 spsk Rasp
-
0.5 tsk Hvidløgspulver
-
0.5 tsk Peber
Rosenkål med rasp
Skyl rosenkålene.
Skær et "X" i hver kål (ca. 0.25 cm dybt), så bliver de hurtigere møre.
Placér rosenkålene i en gryde og dæk dem med vand.
Tilsæt salt og bring det i kog.
Lad kålene koge i 6 min. og hæld vandet fra.
Kom kålene i et ovnfast fad.
Tilsæt halvdelen af smørret, vend det godt så smørret kan smelte ind i kålene.
Bland resten af smørret, parmesan, rasp, hvidløgspulver og peber i en lille skål.
Rør godt rundt og fordel denne blanding over rosenkålene.
Opvarm kålene under grillfunktionen i ovnen i ca. 5 min. eller til raspen begynder at brune.
Servér straks, velbekomme!
Tips til servering
Rosenkål med rasp kan serveres til en lækker bøf såsom grillede hakkebøffer med persille-balsamicosauce eller hakkebøffer med bløde løg. Mulighederne er mange det kan sagtens også være kylling, steaks eller vegetarbøffer, det er helt op til dig. Men rosenkål med rasp passer rigtig fint med et stykke kød eller vegetarbøf og evt. grøn salat eller rodfrugter ved siden af, så har du en komplet ret til en god aftensmad.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Gazpacho
GazpachoSkær grøntsagerne i små stykker. Tilsæt chili.Svits hvidløgene i olivenolie uden a...
Lammeragout
Skær evt. overflødigt fedt af kødet og skær det ud i store firkanter, ca. 50 g pr. stk. B...
Grillede kalkunruller med dijonsennep
Bank schnitzlerne flade (en til hver person). Rør flødeost med sennep, presset hvidløg og...