Video: Koldhævet filonebrød
Koldhævet filonebrødKøkken:
Ingredienser:
Italiensk
6
Tilberedningstid
9 timer 30 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
10 gram Gær
-
3 deciliter Vand
-
400 gram Hvedemel
-
100 gram Durummel
-
10 gram Bordsalt
-
1 tsk Olivenolie
Koldhævet filonebrød
En portion til 4 personer giver 2 brød.
Rør gæren ud i stuetempereret vand.
Tilsæt mel (hvede- og durum) og salt.
Læg dejen i et rent dejfad, der er penslet med olivenolie.
Dæk fadet med film, og lad dejen hæve i køleskabet i 6-12 timer.
Læg dejen på et meldrysset bord og del den i 2 stykker (pr. 4 personer).
Hvert stykke formes til et rektangel på ca. 10x25 cm.
Enderne snos, så de bliver spidse.
Læg brødene på en bageplade, der er drysset med mel.
Rids brødene med 3 skrå rids, før de pensles med olie, dækkes med film og efterhæver til dobbelt størrelse i 1½-2 timer ved stuetemperatur.
Tænd ovnen på 220°C. Sæt brødene ind, når ovnen er varm.
Brug en forstøver og sprøjt brødene med vand 10 gange.
Dæmp varmen til 180°C og bag brødene 30-40 min.
Bank på undersiden af brødene. Hvis det lyder hult, er de færdige.
Det koldhævede filonebrød er færdigt. Velbekomme!
Hjemmelavet brød
Noget er det bedste brød er hjemmelavet. Filonebrød har samme tekstur som det franske baguette. Find dit yndlingsbrød blandt de mange hundrede opskrifter på brød på vores side.
Der er alt fra marokkansk fladbrød til bondebrød fra Mors.
Spørgsmål:
Er det muligt at fryse det og så opvarme og få sprød skorpe ?
Svar:
Ja, det er muligt at fryse brødet. Det giver det bedste resultat, hvis du fryser det samme dag, som det er bagt.
Tø det op og stænk evt. lidt vand på og varm det så i ovnen.
Mvh.
Esben
Opskrifter.dk
11/01-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Asiatisk suppe
Svits finthakkede løg, hvidløg, chili og ingefær i olie.Tilsæt kødstrimlerne og steg et pa...
Barbeque hot-sovs
Saucen skal smages til for at få de rette forhold.Vær opmærksom på, at smagen forstærkes h...
Salat - Taboule
Bulgur behandles efter eget ønskes - i blød ca 1 time eller kogt.Bland bulgur (afkølet) me...