Video: Allehelgensbrød
AllehelgensbrødKøkken:
Ingredienser:
Dansk
14
Tilberedningstid
4 timer 30 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
50 gram Usaltet smør
-
0.5 deciliter Skummetmælk
-
0.5 deciliter Vand
-
7.5 deciliter Hvedemel
-
1 pakke Gær
-
0.5 tsk Bordsalt
-
2 tsk Anisfrø
-
0.5 deciliter Sukker
-
2 stk Æg
-
2 tsk Revet appelsinskal
-
0.5 deciliter Sukker
-
0.5 deciliter Appelsinjuice
-
1 spsk Revet appelsinskal
-
2 spsk Sukker
Smør og mælk opvarmes i en gryde, til smørret er smeltet.
Gryden fjernes fra blusset og opvarmet vand tilsættes.
Blandingen skal være ca. 43°C.
1/3 af melet, gær, salt, anis og sukker blandes i en stor skål.
Den varme mælkeblanding blandes i.
Æg og reven appelsinskal tilsættes.
Dejen piskes godt.
1 dl mere mel røres i.
Mel tilføjes, til dejen har en passende konsistens.
Dejen lægges på en melbestrøet overflade og æltes, til den er blød og elastisk.
Dejen placeres i en skål, skålen dækkes til og hæver et varmt sted, til den er fordoblet i størrelse (det tager 1 til 2 timer).
Dejen formes til et stort brød. Brødet placeres på en bageplade og efterhæver tildækket et varmt sted i en times tid.
Brødet bages i en forvarmet ovn på 175°C i 35-45 min.
Glasur: Sukker, appelsinsaft og reven appelsinskal blandes i en lille gryde
Blandingen bringes i kog over middel varme og koges i to minutter.
Glasuren pensles over det varme allehelgensbrød. Brødet pyntes med sukker.
Kan også pyntes med flormelis og chokolade.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Krydret blomkål
Skyld blomkålen, læg den evt. i saltvand for ekstra rengøring og skyld efter. Del blomkåle...
Stuvet hvidkål
Sådan laver du stuvet hvidkål Fjern de yderste blade fra hvidkålen samt roden. Kålen skyll...
Ragout med kylling og grøntsager
Ragout med kylling og grøntsagerSkær roden af porrerne og fjern de yderste, grove blade.&n...