Video: Bondebrød fra Mors
Bondebrød fra MorsKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Bagværk
9
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
1 timer 30 minutter
Antal personer:
-
600 gram Hvedemel
-
200 gram Rugmel
-
100 gram Havregryn
-
4 deciliter Ymer naturel
-
1 tsk Køkkensalt
-
3 deciliter Varmt vand
-
50 gram Gær
-
0.5 deciliter Olie
-
1 spsk Honning
Bondebrød fra Mors
Bland ymer og varmt vand (40 grader) og opløs gæren heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen, til den er ensartet.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i 30 min.
Slå dejen ned og del den i to lige store stykker.
Form dem til kugler og lad den hvile i 10 min.
Form kuglerne til 2 runde brød.
Sæt dem på en bageplade og og lad dem efterhæve, lunt og tildækket, til dobbelt størrelse i ca 25 min.
Pensel med sammenpisket æg.
Drys med rugmel og snit 8 steder som til deling af en lagkage.
Bag brødet i 30-35 min. ved 200 grader i forvarmet ovn (180 grader varmluft).
Enjoy!
Bondebrød fra Mors
Bondebrød fra Mors er delvis karakteriseret ved den runde form på brødet, men også ved brug af ymer.
Bondebrød fra Mors kan fryses, tøs op og lunes i ovnen ved 200 grader i 10 min.
Se evt. også nogle af vores andre opskrifter på gode brød.
Se fx vores opskrift på et skønt grydebrød eller vores opskrift på palæobrød.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Squashsuppe med kidneybønner og bacon
Svits baconskiverne i en stor gryde. Overfør skiverne til papir så de kan dræne. Svits...
Pasta med bagt tomatsauce
Hak løg og hvidløg, og steg det gyldent i olie. Tilsæt krydderier og de flåede tomater o...
Jul - And - langtidsstegt
Rens anden, gnid den ind og udvendig med salt og peber. Fyld anden med æblebåde og svesker...