Video: Oksemørbrad med ristede skalotteløg, bacon og portvin
Oksemørbrad med ristede skalotteløg, bacon og portvinKøkken:
Ingredienser:
Andet
11
Tilberedningstid
1 timer 15 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
24 stk Skalotteløg
-
3 spsk Olivenolie
-
1.5 liter Oksebouillon
-
3 deciliter Portvin
-
1 spsk Tomatpure
-
2 stk Oksemørbrad
-
4 spsk Frisk timian
-
7 Bacon
-
6 spsk Smør
-
1.5 spsk Hvedemel
-
1 kvist Brøndkarse
Beregn ca.150-175 g.mørbrad pr.person
Opvarm ovnen til 180°C.
Skær skalotteløgene i halve og læg dem i et ovnfast fad.
Vend dem med olivenolie.
Krydr med salt og peber og rist løgene i ovnen til de er gyldne og sprøde, ca. 30 min.
Kog bouillon og portvin i en gryde i ca. 30 min.
Rør tomatpuré i.
Gem denne bouillon.
Gnid mørbradene med timian, salt og peber.
Sæt en stor stegegryde over medium varme og svits hakket bacon heri.
Fjern med en hulske baconen fra gryden.
Tilsæt mørbradene til gryden og brun dem på alle sider.
Læg mørbradene i en bradepande i ovnen og steg mørbradene i ca. 45 min.
Overfør kødet til en tallerken og dæk løseligt med folie.
Hæld stegesaften fra bradepanden over i en gryde.
Placér gryden over høj varme på komfuret.
Tilsæt bouillonblandingen og bring det i kog.
Bland halvdelen af smørret og mel i en lille skål og rør denne jævning i saucen.
Lad saucen simre i et par minutter.
Rør resten af smørret i saucen.
Rør ristede løg og bacon i saucen og smag til med salt og peber.
Skær mørbradene i skiver.
Servér mørbraden pyntet med brøndkarse og med saucen som tilbehør.
Vin - Exmoor Cabernet Sauvignon - Stk. pris v/6 flasker
Vinhus: Xanadu (Rathbone), Grampians, Australien, Type: Rødvin Normal stk. pris v/køb af 6 flasker 129,- Spar 10% med Opskrifter.dks rabatkodeVin - Exmoor Cabernet SauvignonExmoor er Xanadu's forbedrede pendant til "Next of Kin"-serien, der byder på strukturerede hverdagsvine i flot harmoni og balance og til en yd... læs mere
Ved brug af rabatkode: OPSKRIFTER
Oksemørbrad i godt selskab
Her er opskriften på en vidunderlig hovedret. Lækker, saftig oksemørbrad med bacon og portvin og så dejlige skalotteløg til.
Vi har også flere gode opskrifter på oksemørbrad på vores hjemmeside. Prøv fx oksemørbrad med rødvinssauce eller en sandwich med oksemørbrad.
Spørgsmål:
Jeg vil gerne servere denne ret som hovedret til en 3-retters middag, men hvilket tilbehør vil du foreslå? Nu da det er forår må det gerne være lidt frisk. Jeg tænkte selv på små bagte kartofler med krydderurter og citron eller evt kartofler med rucola, citronolie og pinjekerner - men vil citronen komplimentere retten? Og hvis krydderurterne ville fungere bedre, hvilke ville du så foreslå?
Svar:
Hej, begge dele lyder fint med mig, kryddeurter som passer? Timian,estragon, persillie, oregano, eller en blandning af allesammen, det er bare dejligt
Mvh Tomas
opskrifter.dk
14/05-2011 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Ovnomelet
Æg, mælk, salt og peber piskes sammen i en skål. Omelet dejen hældes op i en bageform ell...
Amarettifyldte ferskener
Anbring en ovnrist midt i ovnen og opvarm den til 180°C.Smelt halvdelen af smørret og hæld...
Gratin med rosenkål og skinke
Rør mornay sauce, mel, salt og peber sammen Bring blandingen i kog ved høj varme, koger u...