Video: Gås med portvinssauce
Gås med portvinssauceKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Hovedret
11
Tilberedningstid
3 timer 45 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
1 stk hel gås
-
1 stk Løg
-
2 stk Bladselleri
-
3 Hvedebrød
-
2 stk Gulerod
-
2 stk Løg
-
2.5 deciliter Vand
-
2.5 deciliter Tør hvidvin
-
0.5 deciliter Portvin
-
0.75 deciliter Hvedemel
-
7.5 deciliter Hønsebouillon
Forvarm ovnen til 220°C.
Hak gåsens hals i små stykker.
Skær 1/3 af løgene samt al sellerien i kvarte.
Gnid gåsen med salt og peber.
Fyld gåsens halshule med smuldret brød og kropshulen med løget og sellerien.
Fold halsskindet ind under kroppen og fæst det med en kødnål.
Bind fuglens lår sammen.
Skær gulerødder og løg i stykker.
Læg gåsen i en bradepande og fordel gulerod, løg samt gåsens hals rundt om fuglen.
Steg gåsen i 30 min.
Skru temperaturen ned til 160°C og hæld kogende vand over fuglen.
Steg fuglen i 2½ time mere (hæld jævnligt stegesaft over).
Tag gåsen ud af ovnen, fjern kødnål og snor.
Hold fuglen varm med folie.
Sauce
Smid grøntsager og hals ud.
Overfør stegesaften fra bradepanden til en gryde (prøv at få de faste dele, der er brændt fast til bradepanden med).
Tilsæt hvidvin og portvin og kog det ind til det halve.
Tilsæt mel og steg videre i 3 min.
Tilsæt bouillon og bring saucen i kog under konstant omrøring.
Lad saucen simre i 5 min.
Overfør saucen til en sauceskål.
Pynt gåsen med persille og servér.
Velbekomme!
Server din gås med brunede kartofler og en lækker rødkålssalat.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Ostesandwich
Smør først alle rugbrødsskiverne med smør. Vend halvdelen af skiverne og smør dem med chil...
Grøntsagsdip med karry
Hak agurk og forårsløg. Bland alle ingredienserne sammen. Lad dippen stå i køleskab natten...
Lassi af æble, melon og ingefær
Blend melon, æblesaft, ingefær og mynteblade. -Tilsæt yoghurt, blend kort og smag til med...