Video: Gås med portvinssauce
Gås med portvinssauceKøkken:
Ingredienser:
Dansk
11
Tilberedningstid
3 timer 45 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
1 stk hel gås
-
1 stk Løg
-
2 stk Bladselleri
-
3 Hvedebrød
-
2 stk Gulerod
-
2 stk Løg
-
2.5 deciliter Vand
-
2.5 deciliter Tør hvidvin
-
0.5 deciliter Portvin
-
0.75 deciliter Hvedemel
-
7.5 deciliter Hønsebouillon
Forvarm ovnen til 220°C.
Hak gåsens hals i små stykker.
Skær 1/3 af løgene samt al sellerien i kvarte.
Gnid gåsen med salt og peber.
Fyld gåsens halshule med smuldret brød og kropshulen med løget og sellerien.
Fold halsskindet ind under kroppen og fæst det med en kødnål.
Bind fuglens lår sammen.
Skær gulerødder og løg i stykker.
Læg gåsen i en bradepande og fordel gulerod, løg samt gåsens hals rundt om fuglen.
Steg gåsen i 30 min.
Skru temperaturen ned til 160°C og hæld kogende vand over fuglen.
Steg fuglen i 2½ time mere (hæld jævnligt stegesaft over).
Tag gåsen ud af ovnen, fjern kødnål og snor.
Hold fuglen varm med folie.
Sauce
Smid grøntsager og hals ud.
Overfør stegesaften fra bradepanden til en gryde (prøv at få de faste dele, der er brændt fast til bradepanden med).
Tilsæt hvidvin og portvin og kog det ind til det halve.
Tilsæt mel og steg videre i 3 min.
Tilsæt bouillon og bring saucen i kog under konstant omrøring.
Lad saucen simre i 5 min.
Overfør saucen til en sauceskål.
Pynt gåsen med persille og servér.
Velbekomme!
Server din gås med brunede kartofler og en lækker rødkålssalat.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Julekanelkager
Rør smør og sukker blød og tilsæt æggene et ad gangen. Bland mel og hjortetakssalt og kane...
One pot kylling i karry
One pot kylling i karrySkær kyllingen i mindre stykker og put dem ned i gryden sammen med...
Ostelagkage
Sådan laver du din Ostelagkage Kiksene knuses og røres sammen med smeltet smør i en skål....