Video: Tomatsuppe
TomatsuppeKøkken:
Ingredienser:
Italiensk
10
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
1 stk Løg
-
2 spsk Olie
-
2 deciliter Flåede tomater
-
0.5 deciliter Vand
-
0.5 stk Oksekødsbouillonterning
-
100 gram Roquefort ost
-
1 tsk Havsalt
-
0.5 tsk Tabasco
-
1 tsk Peber
-
0 Frisk oregano
Tomatsuppe
Pil løget og hak det fint.
Svits det i den varme olie i en stor gryde.
Tilsæt derefter tomater med saft i gryden, findel tomaterne i gryden og kom også bouillonen i.
Skær osten i små stykker.
Lad det koge ved meget høj varme i 5 minutter og kom derefter osten i suppen lidt efter lidt.
Smag til tabasco, salt og peber.
Frisk oregano tilsættes efter smag lige før serveringen.
Din tomatsuppe er nu færdig - velbekomme!
Perfekt både som forret og hovedret
Tomatsuppe er på mange måder en universel ret, da den er god både som forret eller som hovedret. Får du gæster, kan suppen laves dagen inden, og den kan på 10 minutter være klar til at blive serveret. Tomatsuppen kan anrettes både med friskt hjemmelavet brød og creme fraiche til. Suppen kan blendes, så den er jævn og luftig, eller serveres som den er, så den har lidt bid i sig.
Elsker du efterårssupper?
Se også vores populære og velsmagende kartoffelsuppe, græskarsuppe med chili eller jordskokkesuppe. En suppeopskrift er både nem at lave, og ingredienserne kan købes på et lille budget. Supperne kan glimrende laves i store portioner og fryses ned. På en travl hverdag kan en frossen suppe hurtigt varmes op i en gryde. Perfekt til en kold og våd efterårsaften, når der skal hygges!
Spørgsmål:
Jeg synes, at tomatsuppen smager godt, men den er meget syrlig - og kan give sure opstød. Sukker er ikke løsningen, da den så kommer til at smage sødt, men stadig har sur pH-værdi. Det hjælper lidt at komme fløde i, men er der andre måder at gøre tomatsuppe mere pH-neutral på (altså mindske surhedsgraden)? Venlig hilsen Mette S. Nielsen
Svar:
Hej Mette, mogle tomater som revner lidt er også godt, du kan også komme rodfrugter i suppen (f.eks.persillerod eller pastinakker)
Mvh Tomas
opskrifter.dk
14/02-2010 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Makronmuffins
Sådan laver du Makronmuffins Start med at smelte smørret ved svag varme.Pisk æg og sukker...
Cookies med brun farin - mørk chokolade og hasselnødder
Sådan gør du: Kør blødt smør og sukker luftigt i røremaskine eller håndmixer.Tilsæt æg, va...
Blomkålssuppe
Velsmagende blomkålssuppe Start med at vaske blomkålen under vandhanen, og skær efterfølge...