Video: Grøntsager i stegeso
Grøntsager i stegesoKøkken:
Ingredienser:
Andet
20
Tilberedningstid
2 timer 0 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
2 stk Finthakkede rødløg
-
3 stk Hakket hvidløgs fed
-
2 spsk Olivenolie
-
1 tsk Stødt ingefær
-
1 stk Frisk chili
-
1 tsk Karry
-
1 tsk Gurkemeje
-
1 tsk Stødt koriander
-
1 tsk Stødt spidskommen
-
30 gram Rosiner
-
1 dåse Hakkede tomater
-
2 deciliter Grøntsagsbouillon
-
1 spsk Agavesirup
-
1 dåse Kikærter
-
1 stk Butternut squash
-
1 knsp Salt
-
1 knsp Peber
-
2 deciliter Cashewnød
-
50 gram Kokosnød flager
-
1 deciliter Frisk koriander
Grøntsager i stegeso
Tænd først ovnen på 150 grader varmluft.
Løg og hvidløg hakkes fint og steges på en pande ved lav/middel varme til de er bløde og klare. Hæld løgene op i en stegeso.
Butternut squash skylles grundigt og skæres i grove tern, som steges på panden sammen med alle krydderierne i 1-2 minutter.
Hæld derpå det hele i stegesoen.
Kikærterne hældes i en sigte/dørslag og skylles i koldt vand inden de kommes i stegesoen.
Tilsæt derefter de hakkede tomater, grøntsagsbouillon, sirup og rosiner.
Låget lægges på stegesoen og den sættes i ovnen.
Retten skal simre i ca. 2 timer.
Imens retten simrer ristes cashewnødder og kokos kort på en tør pande ved middelvarme – det skal blot dufte dejligt, så tager man panden af varmen og hælder nødderne til afkøling på en tallerken eller lignende.
Lige inden servering toppes retten med de ristede cashewnødder, ristet kokos og evt. frisk koriander.
Dine krydrede grøntsager i stegeso er klar til servering - velbekomme!
Vidste du at...
I stedet for agavesirup kan man bruge honning, og i stedet for butternut squash kan man anvende søde kartofler.
Ristede mandler eller hasselnødder smager forrygende som alternativ til kokos og cashewnødder, og er man ikke glad for frisk koriander, fungerer retten også fremragende med friskhakket persille.
Krydrede grøntsager i stegeso kan fint spises alene evt. med en frisk salat med grønkål, rødkål og appelsin eller måske en spidskålssalat med sennepsdressing. Spiser man kød, er især lam et suverænt valg til denne marokkansk inspirerede grønsagsret - Vi foreslår en klassisk lammekølle eller prøv noget lidt anderledes såsom lam i øl. Sidst, men bestemt ikke mindst, er grønsagsretten virkelig lækker sammen med fisk; prøv fx laksefilet med citrus- og dilddressing.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Fasan i portvin
Tø de frosne fasaner op i køleskabet natten over. Rens fuglenes omhyggeligt og aftør dem....
Bananfritter med marinerede jordbær
Skær jordbærrene i kvarte og marinér dem i cognac og flormelis. Dej: Rør æg, mælk, mel og...
Rabarbergrød
Rabarbergrød Rens og skyl rabarberne under vandhanen. Skær rabarberne i 2 cm lange stykker...