Video: Torsk med sennepsauce
Torsk med sennepsauceKøkken:
Ingredienser:
Dansk
11
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
1 kg Torskefilet
-
1 stk Løg
-
0.5 deciliter Frisk timian
-
1 stk Citron
-
4.5 deciliter Mælk
-
20 gram Smør
-
3 spsk Hvedemel
-
2 spsk Dijonsennep
-
1 spsk Hvidvinseddike
-
1 tsk Sukker
-
4 deciliter Ris
Torsk
Skær torskefiléterne i mindre stykker, og læg fileterne sammen med timian samt skiver af løg i et ovnfast fad, der er smurt med lidt smør.
Drys med salt og peber.
Kom herefter citronsaft over.
Sæt fileterne i en 180 grader varm ovn i ca. 10 min. afhængig af størrelsen.
Kog risene efter anvisningen på posen
Sennepsauce
Smør smeltes i en gryde, mel tilsættes og røres godt ud indtil det bliver til en tyk og lind masse.
Under grundig omrøring hældes nu den lune mælk i.
Rør i blandingen indtil den har en jævn konsistens.
Kog saucen igennem, og smag til med salt, peber, sennep, vineddike og lidt sukker.
Tilsæt lidt af væden fra fisken.
Tilbehør
Vil du have mere tilbehør til torsken, er en bagt rødebedesalat virkelig lækker. Fuldend middagen med en dessertdrøm med is og hindbærpuré.
Spørgsmål:
jeg skulle finde en opskrift på sennepssovs til min datter og fandt denne opskrift. Hun skulle bruge den til noget kød (hamburgerryg tror jeg). Jeg blev lidt forbavset, idet jeg altid bruger fiskesennep til sovsen til torsk. Hvad er egentlig forskellen? og havd er fiskesennep egentlig når jeg nu kommer til at tænke efter! venlig hilsen Inger
Svar:
Hej , Tak for mailen.
En sennepsauce er et vidt begreb , men ikke helt i Danmark !!
I Danmark er det som regel en grovkværnet sennep som bliver kaldt fiske sennep , men det er nok fordi den altid har været brugt til Torsk.
Men når det er sagt , så er sennep = Sennep og der er masser af forskellige slags
Håber jeg har svaret godt nok ?
Mvh Tomas
opskrifter.dk
24/01-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Er der andre måder at lave saucen på.
Svar:
Prøv at se på "kokkens sauceguide" på vores hjemmeside, der er opskrift på bechamelsauce, som er en udmærket grundsauce til mange retter:
http://www.opskrifter.dk/160.0.html
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
26/02-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Champignon-broccolitærte med skinke
Champignon-broccolitærte med skinkeHak margarinen ud i melet til en grynet masse og tilsæt...
Mannagrød
MannagrødVarm sødmælken op i en gryde. Tilsæt salt og bring mælken i kog - husk at røre ru...
Kalkunbryst i marinade
Fremgangsmåde Kalkun er en rigtig lækker spise. Og at det er fedtfattig, gør det ikke dår...