Video: Hvidkålsrouletter
HvidkålsrouletterKøkken:
Ingredienser:
Dansk
9
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
500 gram Hakket svinekød 8-12%
-
1 stk Løg
-
2.3 deciliter Letmælk
-
2 stk Æg
-
10 stk Hvidkålsblade
-
2 spsk Hvedemel
-
1 spsk Smør
-
0.5 tsk Salt
-
0.5 tsk Peber
Hvidkålsrouletter
Start med at fjerne de yderste blade fra hvidkålshovedet.
De skal smides ud. Læg derefter hele hovedet i en gryde, og fyld gryden halvt op med vand.
Put salt i, og kog det i 15 minutter ca.
Under kogetiden finder du en skål, hvor svinefarsen, æg, mælk, hvedemel, salt og peber puttes i og røres godt rundt.
Når farsen er lavet, lægger du klumper af den på hvidkålsblade.
Enten kan du forsøge at bøje kålen rundt om farsen med det samme - evt. ved hjælp af kødsnor - og ellers kan du koge dem i lidt ekstra tid.
Så vil det være nemmere at bøje det rundt om farsen og dermed lave den indpakning, som de skal være til slut.
Når du har fået lavet indpakningen, lægges de ned i en gryde med kogende vand igen.
Her skal de ligge ved middelvarme i ca. 30 minutter.
Når de er færdige, kan du lade dem dampe lidt af, inden de skal på panden.
Put smør på en pande, og varm den op til middelhøj varme, hvor hvidkålsrouletterne lægges på.
De skal stege, indtil de har fået en gyldebrun til mørk farve afhængigt af ens præferencer.
Hvidkålsrouletter kaldes også kåldolmere, og i denne dejlige, klassiske mormorret hører sig ofte kartofler (gerne nye, danske) og ikke mindst brun sovs til.
Og ellers vil vi varmt anbefale dig at prøve vores Skovdue med bønner og gratineret blomkål eller vores Kalkunbryst med svampefyld og courgettesauce.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Rendang
Put løg, hvidløg, ingefær og chili i en blender sammen med 1/4 af kokosmælken. Blend det t...
Dip med rejer og estragon
Hak løg, forårsløg og frisk estragon. Put disse i en foodprocessor/blender sammen med reje...
Marinade til koteletter
Læg 4 koteletter i en frysepose.Kom ketchuppen, hvidløg, jalapeños, chilipulver (stærkt) o...