Video: Valgflæsk
ValgflæskKøkken:
Ingredienser:
Dansk
8
Tilberedningstid
1 timer 30 minutter
Arbejdstid
25 minutter
Antal personer:
-
500 gram Stegeflæsk
-
1 kg Kartofler
-
40 gram Smør
-
35 gram Hvedemel
-
5 deciliter Sødmælk
-
1 deciliter Vand
-
1 bdt Frisk persille
-
1 deciliter Grøntsagsbouillon
Sprød valgflæsk
Forvarm ovnen til 220 grader. Tag et ildfast fad og fordel flæskeskiverne heri. Brug evt. to fade om nødvendigt.
Efter en halv time i ovnen hældes vandet fra, og skiverne vendes. Fortsæt stegningen. Efter yderligere en halv time hældes fedtet fra og skiverne stilles i så vidt muligt omfang op af kanterne, således at sværene er frie. Dette sikrer ekstra sprøde svær. Fortsæt stegningen i ca. endnu en halv time, eller til flæsket har den ønskede konsistens.
Skræl og kog kartoflerne i letsaltet vand.
Sauce
Start med at smelte smøret i en gryde. Drys langsomt melet i. Rør rundt, og lad opbagningen få en del varme under omrøring, uden at den tager farve. Hæld mælken i lidt ad gangen, mens du pisker. Hæld først mere mælk i , når saucen har en ensartet konsistens, og der ikke er klumper i. Opløs bouillion terningen i 1 dl. vand, og bland det i saucen.
Hak persillen, og vend den i saucen. Smag til med muskatnød, citonsaft og salt.
Velbekomme
Tilbehør
Servér en lækker grøntkålssalat til den stegte flæsk. Hvis du ikke er til grønkål, kan vi også anbefale en lækker hvidkålssalat.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Chokoladekage med kærnemælk
Brug røremaskine eller elpisker.Mix de våde ingredienser sammen.Sigt mel, kakao og natron...
Torskefilet i svampefrikassé
Skær torskefileterne i mindre stykker. Salt dem let og stil dem i køleskab i ca. 1 time. V...
Spaghetti med tomatsauce
Pil og snit løg og hvidløg meget fint. Olivenolien varmes op på den store pande, løg og hv...