Video: Brun sovs
Brun sovsKøkken:
Ingredienser:
Dansk
7
Tilberedningstid
0 minutter
Arbejdstid
10 minutter
Antal personer:
-
40 gram Smør
-
4 spsk Hvedemel
-
2.1 deciliter Oksebouillon
-
2.1 deciliter Mælk
-
0 Kulør
-
0 Køkkensalt
-
0 Friskkværnet peber
Brun sovs
Først smelter man smørret i en gryde, og derefter pisker man hvedemelet i, indtil det har samlet sig helt.
Hæld derefter lidt af mælken og bouillonvandet i gryden, og rør rundt.
Tilsæt det sidste mælk og bouillonvand, mens det opvarmes og jævnes.
Lad sovsen stå og simre i 3-5 minutter, og kom derefter et par dryp sovsekulør i, indtil sovsen har den farve, du foretrækker.
Smag til med salt og friskkværnet peber.
Din brune sovs er færdig - velbekomme!
Vinsmagning med Laudrup Vin - København - udsolgt, ny dato følger
Denne smagning afholdes af Laudrup Vin sammen med Opskrifter.dk.Laudrups vinkonsulenter - som alle har stor erfaring med at planlægge og afholde vinsmagninger - er veluddannede og meget passionerede, med en stor, personlig interesse for vin og formidlingen af viden omkring vin. Du hører basisviden, usnobbet information og anekdoter fra Laudrup Vin’... læs mere
Se mere
Den mest danske sovs, der findes
Vi kender alle den klassiske brune sovs, som serveres til et utal af gamle danske retter. Det er måske den eneste sovs, som danskerne elsker mere end bearnaise. En af grundene til det er måske, at det er den sovs, vi spiser til nogle af vores bedste retter - inklusive julemaden! For hvad er en jul uden en kæmpe gryde med brun sovs? Ikke det samme, det er sikkert og vidst.
Den klassiske brune sovs går perfekt til nogle af vores mest populære retter såsom flæskesteg, frikadeller og hakkebøffer med bløde løg. Det bliver næsten ikke mere traditionelt end det.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Fiskesuppe
FiskesuppeFørst snittes grøntsagerne i meget fine stave og fisken skæres i mundrette stykk...
Søtunge med estragon
Søtungen fileteres i det ønskede antal portioner(ellers kan din fiskehandler gøre det for...
Hjemmelavet æblechutney
Sådan laver du opskriften: Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i små t...