Video: Brun sovs
Brun sovsKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Sauce
7
Tilberedningstid
0 minutter
Arbejdstid
10 minutter
Antal personer:
-
40 gram Smør
-
4 spsk Hvedemel
-
2.1 deciliter Oksebouillon
-
2.1 deciliter Mælk
-
0 Kulør
-
0 Køkkensalt
-
0 Friskkværnet peber
Brun sovs
Først smeltes smørret i en gryde og derefter piskes hvedemelen i, indtil det har samlet sig helt.
Hæld derefter lidt af mælken og bouillonvandet i gryden og rør rundt. Tilsæt det sidste mælk og bouillonvand, mens det opvarmes og jævnes.
Lad sovsen stå og simre i 3-5 minutter og kom derefter et par dryp sovsekulør i, indtil sovsen har den farve, du foretrækker. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Din brune sovs er færdig - velbekomme!
Den mest danske sovs der findes
Vi kender alle den klassiske brune sovs, som serveres til et utal af gamle danske retter. Det er måske den eneste sovs, som danskerne elsker mere end bearnaise. En af grundene til det er måske, at det er den sovs, vi spiser til nogle af vores bedste retter - inklusive julemaden! Fordi hvad er en jul uden en kæmpe gryde med brun sovs? Ikke det samme, det er sikkert og vidst.
Den klassiske brune sovs går perfekt til nogle af vores mest populære retter såsom flæskesteg, frikadeller og hakkebøffer med bløde løg. Det bliver næsten ikke mere traditionelt end det.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Puntarelle med ansjosdressing
Skyl salaten godt og pluk i mindre stykker. Pres hvidløg og rør sammen med moste ansjoser...
Nachos med guacomole, salsa og hvidløgsdip
Guacamole: Flæk avocadoerne på langs og taqg stenen ud. Skrab "kødet" ud. Blend det til...
Eksotisk frugtdessert med blomme
Varm ovnen op til 200°C. Skær dværgappelsinerne i halve og fjern kernerne. Kom farin,...