Video: Kartoffelmos med kødsovs
Kartoffelmos med kødsovsKøkken:
Ingredienser:
Dansk
12
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
1 kg Kartofler
-
60 gram Smør
Sauce
-
400.5 gram Oksekød
-
1 stk Rødløg
-
2 fed Hvidløg
-
1 dåse Hakkede tomater
-
2 deciliter Oksebouillon
-
1 spsk Oregano
-
3 stk Gulerod
-
0.5 tsk Salt
-
0.5 tsk Peber
-
1 dåse Frisk persille
Kartoffelmos med kødsovs
Start med at lave kartoffelmosen.
Det gør du ved at koge kartoflerne, efter du har skrællet dem - put dem i gryden og kog dem, som du ville have gjort normalt.
Skær dem gerne ud i halve eller kvarte - så går det hurtigere mht. kogetid.
Ca. 15 minutter.
Mens de koger, starter du på kødsovsen.
Her starter du med at brune oksekødet i en gryde.
Lige så snart det er brunet godt, puttes løg og hvidløg i.
Kort herefter kommer du gulerødder, hakkede tomater, oregano og bouillonvandet i.
Nu skal det stå og småkoge lidt i en 15 minutters tid cirka.
Imens bør kartoflerne være kogt færdige, og her kan du vende dig mod din mos igen.
Hæld vandet fra kartoflerne fra og mos dem sammen med smør, så det bliver til en mos.
Smag til med salt og peber.
Når kødsovsen er færdig og grundigt opvarmet, kan du sætte dig til rette.
Nyd din dejlige ret.
Velbekomme!
Glem ikke...
At sådan en ret meget nemt tåler en ordenlig gang bacon i sig. Og for at det ikke skal være løgn, tør vi også godt anbefale dig at skære nogle rødbeder, selvom at vi så er ved at være henne mod en regulær gang brændende kærlighed. Men det er der heller aldrig nogen, der er døde af heldigvis.
Prøv også gerne vores bagte kartofler med fyld eller en god dansk bøf med kartofler.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Dampet Issing
Ising:Abrikoser og gulerødder, der er let forkogte, blendes til en purè. Fileterne krydres...
Bøf over bål
Bøfferne skal ikke være for tykke, og de skal have så stor overflade, at de kan sættes på...
Rigtig tomatsauce
Rigtig tomatsauceSkær tomaterne i både og hak løget. Tilsæt olie på panden og tilsæt...