Video: Bagte kartofler med fyld
Bagte kartofler med fyldKøkken:
Ingredienser:
Dansk
10
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
1 timer 30 minutter
Antal personer:
-
8 stk Bagekartoffel
-
2 tsk Smør
-
9 spsk Syrnet fløde 9%
-
0 Peber
-
30 gram Mozzarella 30+
-
3 dåse Majs på dåse
-
8 stk Roastbeef
-
2 tsk Dijonsennep
-
2 spsk Frisk purløg
-
2 spsk Frisk persille
Kartoflerne vaskes og bages i ovnen i 1½ time ved 180°C.
Med en kniv skæres skrællen af toppen i et ovalt stykke, så indmaden nem kan tages ud med en ske.
Indmaden fra det halve af kartoflerne moses sammen med smør, peber, salt og 1/3 af fløden.
Ost og majs røres i.
Fyldet kommes tilbage i kartoflerne.
Resten af indmaden moses med sennep, salt, peber og resten af fløden.
Purløg og roastbeef i tynde strimler røres ligeledes i.
Fyldet kommes tilbage i kartoflerne
Alle kartoflerne stilles tilbage i ovnen, hvor de bages yderligere 10 min. ved 180°C.
Drys med persille før servering.
Hver person får 2 kartofler med forskelligt fyld.
Som tilbehør kan bruges salat og dressing af fromage frais blandet efter egen smag. Kartoflerne kan tilberedes med fyldet i god tid og stilles i køleskabet med film over.
Spørgsmål:
Kære Kok . Jeg er ved en opgave omkring mad og traditioner, hvor jeg egentlig gerne vil have besvaret et spørgsmål . Håber du kan hjælpe :) - Hvor stammer denne her ret fra ? - Er den dansk?
Svar:
Fyldte kartofler har ikke, hvad jeg ved af, traditioner bag sig, og jeg tror, det er svært at tilegne et bestemt område eller land denne ret.
Men du kan skrive om kartoflens oprindelse, som hverken er dansk eller europæisk, men derimod sydamerikansk, som opdagelsen af Amerika i 1500-tallet bragte med sig.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
07/03-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
kan du vara sa snall och ge mig recept pa janssons frestelse, tack.
Svar:
Ingredienser:
4 port
1 burk (125 g) Ansjovisfilé
2 st gula lökar
8 potatisar
3 dl grädde
ansjovisspad
½ dl ströbröd
2 msk smör eller margarin
Skala löken och skär den i tunna skivor. Skala och skär potatisen i fina strimlor. Varva potatis, lök och ansjovis i en väl smord form. Översta laget ska vara potatis. Häll på grädd och lite ansjovisspad. Strö över ströbröd och lägg på några klickar smör. Grädda Jansson i 225 grader i ca 60 min eller tills potatisen blivit mjuk och fått en ljusbrun färg. Servera med knäckebröd en bit lagrad ost och gärna en kall öl. Gräddningstid: 45-60 minuter.
mvh
Tomas
recept.se
22/02-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Marineret oksemørbrad med peberrodskartoffelmos
Gnid mørbraden med masser af salt og peber. Knus ca. 1/4 af rosmarinnålene sammen med et f...
Cacaobrownies
Sæt en bageplade i nederste tredjedel af ovnen og opvarm den til 175°C. Beklæd bagepladen...
Sunde aroniakugler
Sunde aroniakuglerAlle ingredienser kommes i en blender.Massen æltes til kugler i snackstø...