Video: Gammeldags fastelavnsboller
Gammeldags fastelavnsbollerKøkken:
Ingredienser:
Nordisk
7
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
2 deciliter Mælk
-
50 gram Gær
-
200 gram Smør
-
1 tsk Kardemomme
-
2 Æg
-
425 gram Hvedemel
-
1 Kagecreme
Gammeldags fastelavnsboller
Start med at lune mælken i en kasserolle til 40 grader.
Kom den derefter i en skål (til røremaskinen).
Smuldr gær i og rør gæren ud.
Smelt også smørret i kasserollen og rør den med i blandingen.
Det smeltede smør må ikke overstige 40 grader.
Ælt sukker, kardemomme, et æg og hvedemel ind i dejen.
Lad den ælte i ca. 10 minutter.
Dejen skal være let og ikke for fast.
Brug mere mel hvis det er nødvendigt.
Læg et viskestykke over dejen og lad den hæve i 30 minutter.
Imens laver du kagecremen.
Rul halvdelen af dejen ud i en firkant på cirka 20 gange 40 centimeter og skær den ud i otte lige store firkanter.
Kom en andel kagecreme på hver firkant.
Bøj så enderne ind mod midten og ’luk’ fastelavnsbollerne ved at klemme dejen sammen.
Læg dem med ’lukningen’ nedad på en bageplade med bagepapir og pensel dem med sammenpisket æg.
Bag fastelavnsbollerne i 15 minutter ved 200 grader (varmluft).
Lad dine gammeldags fastelavnsboller køle ned og giv dem glasur på.
Bland eventuelt kakao i glasuren - velbekomme!
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Kyllingevinger med sesamfrø
Anbring en bradepande i den øverste trediedel af ovnen. Opvarm ovnen til 215°C. Beklæd bra...
Quesadillas med gedeost og asparges
Skær asparges i stykker på ca. 4 cm længde. Varm halvdelen af olien i en pande og steg asp...
Baconbagt laks og tomatsalat med salattern
Tilberedning:Skær laksen i stykker på ca. 3.4 cm og fjern evt. ben. Læg 5 skiver bacon let...