Video: Gammeldags fastelavnsboller
Gammeldags fastelavnsbollerKøkken:
Ingredienser:
Nordisk
7
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
2 deciliter Mælk
-
50 gram Gær
-
200 gram Smør
-
1 tsk Kardemomme
-
2 Æg
-
425 gram Hvedemel
-
1 Kagecreme
Gammeldags fastelavnsboller
Start med at lune mælken i en kasserolle til 40 grader.
Kom den derefter i en skål (til røremaskinen).
Smuldr gær i og rør gæren ud.
Smelt også smørret i kasserollen og rør den med i blandingen.
Det smeltede smør må ikke overstige 40 grader.
Ælt sukker, kardemomme, et æg og hvedemel ind i dejen.
Lad den ælte i ca. 10 minutter.
Dejen skal være let og ikke for fast.
Brug mere mel hvis det er nødvendigt.
Læg et viskestykke over dejen og lad den hæve i 30 minutter.
Imens laver du kagecremen.
Rul halvdelen af dejen ud i en firkant på cirka 20 gange 40 centimeter og skær den ud i otte lige store firkanter.
Kom en andel kagecreme på hver firkant.
Bøj så enderne ind mod midten og ’luk’ fastelavnsbollerne ved at klemme dejen sammen.
Læg dem med ’lukningen’ nedad på en bageplade med bagepapir og pensel dem med sammenpisket æg.
Bag fastelavnsbollerne i 15 minutter ved 200 grader (varmluft).
Lad dine gammeldags fastelavnsboller køle ned og giv dem glasur på.
Bland eventuelt kakao i glasuren - velbekomme!
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Asparges og nye kartofler i sursød sauce med koteletter
Sursød-rabarbersauceRens rabarberne og skær dem i ca. 1 cm. stykker. Kog rabarberne med li...
Squashkage
SquashkageÆg, olie og sukker røres godt sammen i en stor skål. Kom bagepulver, natron, sal...
Sommerdressing
Cremefraiche og mayonaise røres godt sammen. Riv/pres hvidløget heri sammen med citronsaft...