Video: Gammeldags fastelavnsboller
Gammeldags fastelavnsbollerKøkken:
Ingredienser:
Nordisk
7
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
2 deciliter Mælk
-
50 gram Gær
-
200 gram Smør
-
1 tsk Kardemomme
-
2 Æg
-
425 gram Hvedemel
-
1 Kagecreme
Gammeldags fastelavnsboller
Start med at lune mælken i en kasserolle til 40 grader.
Kom den derefter i en skål (til røremaskinen).
Smuldr gær i og rør gæren ud.
Smelt også smørret i kasserollen og rør den med i blandingen.
Det smeltede smør må ikke overstige 40 grader.
Ælt sukker, kardemomme, et æg og hvedemel ind i dejen.
Lad den ælte i ca. 10 minutter.
Dejen skal være let og ikke for fast.
Brug mere mel hvis det er nødvendigt.
Læg et viskestykke over dejen og lad den hæve i 30 minutter.
Imens laver du kagecremen.
Rul halvdelen af dejen ud i en firkant på cirka 20 gange 40 centimeter og skær den ud i otte lige store firkanter.
Kom en andel kagecreme på hver firkant.
Bøj så enderne ind mod midten og ’luk’ fastelavnsbollerne ved at klemme dejen sammen.
Læg dem med ’lukningen’ nedad på en bageplade med bagepapir og pensel dem med sammenpisket æg.
Bag fastelavnsbollerne i 15 minutter ved 200 grader (varmluft).
Lad dine gammeldags fastelavnsboller køle ned og giv dem glasur på.
Bland eventuelt kakao i glasuren - velbekomme!
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Chokolademousse
ChokolademousseDen nemmeste måde at smelte chokoladen på, er at bruge et vandbad. Det vil...
Skorzonerrod
Sådan laver du skorzonerrod Vask skorzonerrødderne grundigt og sørg for at fjerne al jorde...
Lammekoteletter med gremolata og couscoussalat
Lammekoteletter med gremolata og couscoussalatSteg koteletterne på en tør pande et par min...