Video: Citronkage med blåbær
Citronkage med blåbærKøkken:
Ingredienser:
Dansk
12
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
1 timer 35 minutter
Antal personer:
-
2 spsk Kokosmel
-
120 gram Sukker
-
35 gram Smuttede mandler
-
120 gram Majsmel
-
120 gram Hvedemel
-
1.5 tsk Bagepulver
-
2 deciliter Kærnemælk
-
1 stk Citron
-
0 Smør
-
2 stk Æg
-
150 gram Blåbær
-
150 gram Blåbær
Varm ovnen op til 180 grader.
Knus kokosmel sammen med 1 spsk sukker, i en foodprocessor eller blender.
Kom det op i en lille skål.
Knus mandler med 1 spsk sukker i en foodprocessor eller blender.
Kom derefter mandlerne i kokosblandingen.
Bland så majsmel, mel og bagepulver i en skål.
Bland kærnemælk, citronskal og -saft i en anden skål.
Pisk smør med resten af sukkeret, tilsæt æggene et ad gangen til blandingen er lys og skummende.
Bland mel- og kærnemælksblandingen sammen med smørblandingen lidt ad gangen.
Når dejen er jævn, kommes kokos-mandelblanding og blåbær i.
Hæld dejen i en smurt bageform og bag kagen omkring 25-35 min.
Afkøl kagen på en rist 10-15 min og vend den ud.
Anret de friske blåbær og kagen på et fad.
Citronkage med blåbær
Citron gør sig godt i dessertkøkkenet. Hvem elsker ikke en luftig citronfromage eller en bidende frisk citronsorbet? Her har vi endnu et godt bud på, hvordan citronen kan komme til sin ret, her i en - måske overraskende, men velsmagende - forbindelse med blåbær.
God appetit.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Grøn karry
Skær alle grønsagerne i store tern/skiver. Svits grønsagerne i en wok med lidt grønkarry....
Kyllingebryst i appelsinsauce
Tør kødet grundigt af. Varm halvdelen af smørret sammen med olien i en stegepande og brun...
Stuvet hvidkål
Sådan laver du stuvet hvidkål Fjern de yderste blade fra hvidkålen samt roden. Kålen skyll...