Video: Fastelavnsboller med creme
Fastelavnsboller med cremeKøkken:
Ingredienser:
Dansk
13
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
1 timer 50 minutter
Antal personer:
-
1 deciliter Mælk
-
50 gram Gær
-
125 gram Blødt smør
-
1 Æg
-
4 spsk Sukker
-
375 gram Hvedemel
-
1 Æg
-
2 spsk Sukker
-
2 deciliter Mælk
-
1.5 spsk Hvedemel
-
0.5 Vanillekorn fra en vanillestang
Pynt
-
100 gram Florsukker
-
1 spsk Vand
Fastelavnsboller med creme
Dej
Lun mælken i en gryde, til den er lillefingervarm.
Hæld mælken over i en skål hvor du rører gæren ud i.
Kom de øvrige ingredienser i uden at bruge al mel.
Herefter slår du dejen godt sammen og dækker skålen til.
Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.
Creme
Find en tykbundet gryde frem og pisk ingredienserne sammen deri.
Herefter bringer du blandingen i kog og pisker løbende ved kraftig varme.
Cremen koges i ca. 5 minutter imens du stadig pisker.
Kom cremen over i en skål og lad den køle af - hold dog øje med den og pisk en gang i mellem.
Sådan samler du dine fastelavnsboller med creme
Drys dit bord let med mel, så du kan ælte dejen på bordet.
Hvis der er behov for det, kan du tilsætte det mel du gemte tidligere.
Find en firkantet plade og rul dejen ud herpå.
Skær dejen ud i firkanter i den ønskede størrelse (vi anbefaler ca 10 x 10cm) og læg 1 spsk. creme ind i hver firkant.
Saml dejen omkring fyldet og sørg for at presse sammenføjningerne godt sammen, ellers risikerer du at fyldet løber ud.
Form dejen til boller og sæt dem med sammenføjningerne nedad på pladen med bagepapir.
Bollerne skal nu hæve i ca. 45 minutter før de sættes ind midt i ovnen.
Den skal bages i ca. 10 minutter ved 255 grader i almindelig ovn.
Når den kommer ud af ovnen og afkøles lidt, kan fastelavnsboller med creme pyntes med creme.
Glasur
Rør florsukker og vand sammen og fordel glasuren på bollerne.
Og så er dine fastelavnsboller klar til servering - velbekomme
Tips og tricks
Kan nemt gemmes
Det gode ved fastelavnsbollerne er, at de nemt kan gemmes i fryseren indtil du skal bruge dem.
Bemærk: Fastelavnsbollerne skal bruge ca. 4-5 timer til at tø op på køl, hvorefter det bedste resultat opnås ved at lade dem efterhæve ved stuetemperatur en times tid. Nyd fastelavnsbollen imens den er lun - det er tidspunktet hvor den smager klart bedst!
Variationer
Det er relativt nemt at variere smag og indhold af fastelavnsbollen. Du kan fx. lægge et stykke chokolade på cremen inden du folder dejen.
Alternativt til cremen kan du komme remonce, hakkede pistacier eller vanille creme i fastelavnbollen. Bollen kan toppes med krymmel eller flormelis.
Hvis du har lyst til at finde flere opskrifter på lækre boller kan du finde inspiration her. Ellers kan du besøge vores hjemmeside for at finde et hav af opskrifter, på alt hvad hjertet lige begærer!
Hvis i har en ekstra sød tand kan i også prøve vores søde popcorn med smør og sukker.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Croissanter
Croissanter(1 portion til 8 personer giver ca. 16 croissanter)Mål vandet af, vej melet af...
Mors kartoffelmos
Mors kartoffelmosKartoflerne skæres i kvarte på langs (dvs. relativt tynde både).Kartofler...
Kalkun osso buco
Sådan laver du Osso Bucco med Kalkun Gnid kalkunlårene med timian, salt og peber. Læg de k...