Video: Maries citrontærte med marengslåg
Maries citrontærte med marengslågKøkken:
Ingredienser:
Fransk
12
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
75 gram Smør
-
50 gram Flormelis
-
1.2 stk Æg
-
10 gram Mandelmel
-
125 gram Hvedemel
-
3 stk Æg
-
150 gram Sukker
-
1.2 deciliter Citronsaft
-
1 stk Fintrevet citronskal
-
1 deciliter Piskefløde 38%
-
3 stk Æggehvide
-
175 gram Sukker
Maries citrontærte med marengslåg (Master Fatmans absolutte yndlingskage)
Mørdej
Rør smør og flormelis blødt med en elpisker eller på en røremaskine med fladt piskeris.
Tilsæt ægget, og pisk det ind i smørret.
Tilsæt mandelmel, mel og salt – stop maskineriet, så snart dejen hænger lidt sammen, og tryk det sidste sammen med hænderne.
Læg dejen i køleskabet i 30 minutter.
Rul dejen ud til en cirkel mellem to stykker bagepapir, så den passer til en tærteform på ca. 24 cm i diameter.
Løft den over i tærteform – tærteformen skal ikke være smurt.
Tryk dejen fint ned i formen, og tryk den af i kanterne.
Prik den med en gaffel.
Læg et stykke bagepapir over bunden, og fyld den op med rå ris eller bønner.
Bag tærtebunden ved 180 grader i ca. 15 minutter.
Løft bagepapir og ris/bønner op, og bag bunden i yderligere 5 minutter.
Citronfyld
Pisk æg og sukker sammen i en skål med hældetud.
Tilsæt citronsaft og revet citronskal.
Hæld også fløden i blandingen, og giv den lige et par pisk, så alt er blandet godt, men uden at du pisker en masse luft ind.
Hæld citronfløden i tærtebunden
(det er nemmest at gøre, mens tærten står på en halvt udtrukket plade i ovnen, så du ikke skal skvulpe rundt med tærten med det flydende fyld i).
Skru ovnen op på 200 grader.
Bag tærten i ca. 10-12 minutter, til fyldet er nogenlunde fast.
Tag tærten ud, og lad den køle af på en rist.
Marengslåg
Når tærten skal have marengslåg, er det smartest at lave og bage marengsen forholdsvis kort tid inden servering.
Blød marengs har nemlig en lidt kedelig evne til at trække sig sammen, hvis den står for længe.
Kom æggehviderne i en skål, og pisk dem skummende med et nip salt ved middel hastighed.
Så snart hviderne former bløde toppe, skal du tilsætte sukkeret skefuld for skefuld.
Fortsæt med at piske ved middel hastighed, til al sukkeret er indarbejdet, og marengsen er skinnende og stiv.
Varm ovnen op til 220 grader ved varmluft.
Fyld marengsen i en sprøjtepose, og sprøjt den fint ud over citrontærten.
Sæt tærten i ovnen i 2-5 minutter, til marengsen får lidt farve på toppen.
Lad tærten køle af inden servering, og spis den gerne samme dag.
Marie (Holm) serverer altid flødeskum til citrontærte – det er ganske ufransk, men meget, meget dejligt!
Citrontærte med marengslåg
Denne opskrift på citrontærte med marengslåg er lånt fra Marie Holm.
Vi er mange, der ligesom nu desværre afdøde Master Fatman er vilde med hendes citrontærte med marengslåg.
Har du lyst til andre desserter med citron, foreslår vi, du tager et lille kig på vores gammeldags citronmåne eller citronsorbet.
Men citroner kan bruges både i det søde og i det salte køkken.
Hvad med fx en citronmarineret lammekølle?
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Helstegt kylling i gryde
Brun kyllingen i en varm jerngryde. Tag kyllingen op og gnid den med salt, peber, timian o...
Oksekød og grønsager - tagine
1. Varm olien ved middel varme i en tagine eller gryde og svits løg heri nogle minutter.2....
Fersken med amaretti
Skær ferskener i halve, fjern sten og gør hullerne større. Kompot: Blend amaretti med suk...