Video: Sund chokoladekage
Sund chokoladekageKøkken:
Ingredienser:
Andet
11
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
50 gram Mørk chokolade
-
12 stk Dadler uden sten
-
30 gram Kakao
-
1.2 stk Squash
-
2 stk Æg
-
50 gram Grofthakkede hasselnødder
-
1 knsp Køkkensalt
-
1 tsk Bagepulver
-
1 tsk Vanillesukker
-
50 gram Smør
-
50 gram Hvedemel
Sådan bager du sund chokoladekage
Først smeltes chokolade og smør i en mikroovn eller gryde ved lav varme.
Derefter rister du hasselnødderne på en pande eller i ovnen.
Pil skallerne af nødderne ved at gnide dem i et rent viskestykke.
De ristede hasselnødder hakkes groft, fx i en foodprocesser, og kommes i en skål.
Skyld squashen og riv den groft på et rivejern.
Fjern stenen fra dadlerne og kør dem i foodprocessoren, indtil de får en ensartet konsistens.
Tilsæt herefter squash, kakao, vaniljesukker, salt, bagepulver, mel samt den smeltede smør og chokolade.
Blend massen, indtil den samler sig og får en ensartet konsistens. vend derefter hasselnødderne i dejen.
Slå æggene ud i en skål og pisk dem med en elpisker, indtil de er luftige.
Pisk æggene sammen med dejen.
Tag en lille franskbrødsform og kom Bagepapir i.
Hæld kagen i formen.
Bag kagen i ovnen ved 180 grader varmluft.
Kagen skal bage i ca. 13-15 minutter.
Den skal være fast, men stadig blød indeni, når du tager den ud af ovnen.
Lad kagen afkøle i franskbrødsformen.
Nyd et stykke sund chokoladekage - velbekomme!
Afkølet og lækker sund chokoladekage
Du kan spise et stykke sund chokoladekage med det samme eller sætte den i køleskabet til dagen efter. Kagen bliver ekstra lækker efter et par timer på køl.
Sunde kager
Hvis du mangler inspiration til andre sunde kager, kan vi anbefale vores opskrifter på sunde bananmuffins eller sunde bananpandekager.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Kanelkager med mandler
Tænd ovnen på 185c.Pisk ægget sammen og halver det.Kom ½ æg i dejen, rest til pinsling.Rør...
Kartoffelgratin med muskatnød
Rør fløde og mælk sammen. Skyl kartoflerne og skræl dem, skær eventuelle mørke og grønne p...
Indbagt oksemørbrad med karl johan svampe og parmaskinke
Indbagt oksemørbrad med karl johan svampe og parmaskinkeDe tørrede karl johan svampe opblø...