Video: Fisk i fad
Fisk i fadKøkken:
Ingredienser:
Dansk
12
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
40 minutter
Antal personer:
-
750 Sejfilet
-
5 stk Æg
-
2.5 deciliter Sødmælk
-
5 deciliter Piskefløde 38%
-
0.5 spsk Maizena
-
2 spsk Dijonsennep
-
4 stk Porre
-
3 stk Kartofler, bage
-
3 stk Bladselleri
-
70 gram Revet emmentaler
-
2 spsk Olie
-
0 Tørret timian
Sådan laver du fisk i fad :
Sej filetten renses for eventuelle ben .
(Sej fillet kan erstattes af torsk eller lange).
Fisken skæres i store klodser.
Kartoflerne skrælles og snittes tyndt på mandolin jern eller med finskræller.
Porrerne og bladselleri rengøres og skæres i skiver.
Æggene piskes sammen med mælk, fløde, Maizena, Dijonsennep, salt og peber.
Fordel halvdelen af kartoflerne i bunden af et ildfast fad , dernæst sejfillet.
Porrer og selleri fordeles imellem fisken.
Hæld æggemassen i fadet og fordel resten af kartoflerne oven på.
Afslut med at pensle kartoflerne med lidt olie og den revne ost .
Drys evt. med lidt timian, kan udelukkes.
Bages på 200 grader i 40 minutter til den er brun og fast.
Kontroller med en stegegaffel kartoflerne skal være møre.
Serveres med groft brød og en skål salat eller vintergrønt.
Tips og Tricks til Fisk i fad :
Juster mængden af Dijon til mere eller mindre børnevenlig og server en børne venlig salat til.
Udskift Dijon selleri med 2-3 tsk. karry.
Portions størrelsen passer til en hovedret. Serverer du samtidig forret og dessert kan du med fordel gøre opskriften mindre.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Aubergine med sesam pickles
Del auberginen på langs i 4 stykker og fjern kernehuset. Skær dem i mindre stykker og drys...
Smoothie bowl
Smoothie bowlFind en foodprocessor eller blender frem og kom alle ingredienserne i. Blend...
Ovnstegte kyllingelår og sursød hvidkålssalat
Vend kartoflerne i smør og læg dem i ovnens bradepande. Drys med salt og læg ovnristen ove...