Video: Glaseret hamburgerryg i ovn
Glaseret hamburgerryg i ovnGlaseret hamburgerryg i ovn
Køkken:
Ingredienser:
Dansk
6
Tilberedningstid
5 minutter
Arbejdstid
1 timer 40 minutter
Antal personer:
-
1.5 kg Hamburgerryg
-
1 skive Smør
-
1 deciliter Koldt vand
-
3 spsk Dijonsennep
-
1 spsk Brun farin
-
1 spsk Honning
Hamburgerryg
Start med at varme ovnen op til 200 C og finde et ildfast fad i passende størrelse.
Så er det bare med at gøre stegen klar og sætte den i ovnen.
Da hamburgryggen passer sig selv er der god tid til at få lavet tilbehør.
Vedlæg noget der kan gå i ovnen ved siden af stegen.
Nu skal der holdes lidt øje så du rammer den rigtige temperatur og den rette sprøde glasering.
1. Beregn ca stegetid for hamburgerryggen så du ved hvornår måltidet kan står på bordet og hvornår du skal starte på glaseringen.
Stegen skal som sagt have ca. 1 time pr kg. Læs mere øverst i opskriften!
2. Smør et stort stykke sølvpapir godt med blødt smør på den blanke side.
3. TIP: Blødt smør er bedst.
Hårdt smør kan rive hul i sølvpapiret.
Bare smør direkte fra pakken, det er det nemmeste og sølvpapiret er jo helt rent så det går fint.
4. Pak stegen ud og fjern alt plastik og eventuelt net.
Tør den af i et rent viskestykke hvis fugtig og rids eventuelt fedtlaget i rudemønster med en skarp kniv.
5. TIP: Når du ridser stegen får det glaseringen til at sidde bedre fast.
Din slagter vil gerne gøre det for dig.
6. Læg stegen på sølvpapiret og pak den ind.
7. Læg stegen i et ildfast fad med en smule vand i bunden og sæt stegen i ovnen.
Hvis stegen vejer 1 1/2 kg skal den steges i ca 60 minutter ved 200 C.
8. Mens stegen er i ovnen forbereder du glaseringen ved at røre dijonsennep, farin og flydende honning sammen i en lille skål.
9. Når stegen når en centrumstemperatur på ca 57 C og der er ca. en halv time tilbage af din beregnede stegetid, tager stegen ud af ovnen.
10. Snit sølvpapiret op i midten og træk det ned så toppen af stegen bliver fri.
11. Smør stegen med glaseringen med en pensel (gerne af silikone).
12. Sæt stegen tilbage i ovnen og steg hamburgerryggen i ca 30 minutter til glaseringen er gylden og sprød og centrumtemperaturen er ca. 65 C målt med et stegetermometer.
Servering
1. Tag hamburgerryggen ud af ovnen og lad den hvile i 10 minutter inden servering.
Her er et par tips og tricks til glaseret hamburgerryg
For det bedste resultat bør hamburgerryggen tørres let med køkkenrulle inden glasering, det får glasuren til at hæfte bedre og giver en mere jævn overflade.
Hvis kødet er meget salt, kan du lade det trække i koldt vand i 10-15 minutter først.
Det dæmper saltsmagen og giver en mere afbalanceret smag.
Når du lægger glasuren på, så gør det gerne ad flere omgange. Et tyndt lag ad gangen karamelliserer flottere end et tykt, og du undgår at sukkeret brænder.
En anelse æbleeddike eller friskpresset appelsinsaft i glasuren kan også fremhæve sødmen og give et let syrligt modspil.
Efter bagningen bør hamburgerryggen hvile 10-15 minutter under løs folie, før du skærer den ud.
Det gør kødet mere mørt og saftigt. Skær herefter i tynde, jævne skiver på tværs af fibrene for den bedste tekstur.
Server den glaserede hamburgerryg med flødekartofler eller hasselbackkartofler og en frisk grøn salat, en klassisk og altid velsmagende kombination, hvor glasurens sødme spiller perfekt sammen med det cremede tilbehør.
Har du rester, kan de bruges i en lun sandwich med sennepsmayo og syltede agurker eller skæres i tern og vendes i en cremet pastasalat. Hamburgerryg holder sig 3-4 dage på køl i tætsluttende beholder, men kan også fryses i skiver, perfekt til hurtige hverdagsmåltider.
Velbekomme!
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Filonebrød
FilonebrødRør gæren ud i stuetempereret vand. Tilsæt mel(hvede og durum) og salt. Læg deje...
Grillet lammekølle med salat af kartofler, bønner og champignon
Dressing: Bland sennep og citronsaft i en skål. Tilsæt gradvist olivenolien og pisk underv...
Klejner
KlejnerBland mel, sukker, margarine og hjortetaksalt (de tørre ingredienser) sammen....