Video: Glaseret hamburgerryg i ovn
Glaseret hamburgerryg i ovnKøkken:
Ingredienser:
Dansk
6
Tilberedningstid
5 minutter
Arbejdstid
1 timer 40 minutter
Antal personer:
-
1.5 kg Hamburgerryg
-
1 skive Smør
-
1 deciliter Koldt vand
-
3 spsk Dijonsennep
-
1 spsk Brun farin
-
1 spsk Honning
Hamburgerryg
Start med at varme ovnen op til 200 C og finde et ildfast fad i passende størrelse.
Så er det bare med at gøre stegen klar og sætte den i ovnen.
Da hamburgryggen passer sig selv er der god tid til at få lavet tilbehør.
Vedlæg noget der kan gå i ovnen ved siden af stegen.
Nu skal der holdes lidt øje så du rammer den rigtige temperatur og den rette sprøde glasering.
1. Beregn ca stegetid for hamburgerryggen så du ved hvornår måltidet kan står på bordet og hvornår du skal starte på glaseringen.
Stegen skal som sagt have ca. 1 time pr kg. Læs mere øverst i opskriften!
2. Smør et stort stykke sølvpapir godt med blødt smør på den blanke side.
3. TIP: Blødt smør er bedst.
Hårdt smør kan rive hul i sølvpapiret.
Bare smør direkte fra pakken, det er det nemmeste og sølvpapiret er jo helt rent så det går fint.
4. Pak stegen ud og fjern alt plastik og eventuelt net.
Tør den af i et rent viskestykke hvis fugtig og rids eventuelt fedtlaget i rudemønster med en skarp kniv.
5. TIP: Når du ridser stegen får det glaseringen til at sidde bedre fast.
Din slagter vil gerne gøre det for dig.
6. Læg stegen på sølvpapiret og pak den ind.
7. Læg stegen i et ildfast fad med en smule vand i bunden og sæt stegen i ovnen.
Hvis stegen vejer 1 1/2 kg skal den steges i ca 60 minutter ved 200 C.
8. Mens stegen er i ovnen forbereder du glaseringen ved at røre dijonsennep, farin og flydende honning sammen i en lille skål.
9. Når stegen når en centrumstemperatur på ca 57 C og der er ca. en halv time tilbage af din beregnede stegetid, tager stegen ud af ovnen.
10. Snit sølvpapiret op i midten og træk det ned så toppen af stegen bliver fri.
11. Smør stegen med glaseringen med en pensel (gerne af silikone).
12. Sæt stegen tilbage i ovnen og steg hamburgerryggen i ca 30 minutter til glaseringen er gylden og sprød og centrumtemperaturen er ca. 65 C målt med et stegetermometer.
Servering
1. Tag hamburgerryggen ud af ovnen og lad den hvile i 10 minutter inden servering.
Hamburgerryggen glaseres med sennep, brun farin og honning.
Drys evt glaseringen med rasp, det gør den dejligt sprød og holder godt på den lækre glasering.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Ferskendessert med is
De afdryppede ferskner lægges i et ildfast fad med den runde side op (gem lidt saft fra fe...
Jordbærkoldskål uden æg
Jordbærkoldskål uden ægRør sukker, vaniljesukker og fløde sammen i en skål. Tilsæt A3...
Hakkebøf i ovn
Hakkebøf i ovnTilsæt oksekød, sennep, lidt peber og salt i en skål. Farsen æltes grundigt,...