Video: Øllebrød
ØllebrødKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Hovedret
6
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
350 gram Mørkt rugbrød
-
0.5 liter Vand
-
2 stk Mørkt hvidtøl
-
5 gram Kanelstang
-
2 spsk Appelsinjuice
-
1 deciliter Sukker
Hjemmelavet øllebrød smager bedst!
Øllebrød er en klassisk dansk ret, som man godt kan komme til at glemme lidt. Når tilberedt rigtigt, er øllebrød en fantastisk spise, som man ikke skal snyde sig selv for. Og så er det en god måde at få brugt en tør rugbrødsrest. Nedenfor får du vores opskrift på lækker, hjemmelavet øllebrød.
Sådan laver du øllebrød
Skær rugbrødet (med skorpe) i små tern. Kom brødet i en gryde og tilsæt vand, øl, kanel og appelsinjuice.
Lad det trække i ca. 10 min.
Bring blandingen i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Pisk af og til. Tilsæt sukker og appelsinsaft.
Varm øllebrøden igennem og smag den til.
Fjern kanelstangen før serveringen.
Serveringsforslag
Der er mange muligheder for toppings til øllebrød. Du kan hælde mælk eller fløde over. Og hvis du vil gøre det ekstra lækkert, kan du putte flødeskum på og dine favoritbær.
Andre muligheder
Du kan også kaste dig over nogle lignende opskrifter, som gammeldags norsk øllebrød eller nem øllebrød.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Kyllingelever med timian, bacon og karameliserede skalotteløg
Varm olien op i en pande til den næsten ryger. Tilsæt bacon og steg i 1-2 min. hvorefter k...
Kalkunkebab
Kalkun, æg, olie, krydderier og salt røres godt sammen. Cashewnødder, løg, ingefær, ch...
Parmesanschnitzel
Schnitzlerne vendes i sammenpisket æg og dernæst i mel blandet med parmesanost, paprika og...