Video: Hasselbackkartofler
HasselbackkartoflerKøkken:
Ingredienser:
Dansk
3
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
40 minutter
Antal personer:
-
10 stk Kartofler
-
1 spsk Usaltet smør
-
1.1 tsk Groft salt
Hasselbackkartofler
Hasselbackkartofler er nok den mest imponerende slags kartofler.
Det er som om, at alle ens kartoffeldrømme går i opfyldelse på én gang:
hasselbackkartofler har sprøde kanter ligesom de bedste pommes frites, men har en midte lige så cremet som kartoffelmos og så har den en ekstra bonus at være ligesom sunde bagte kartofler, dog i smart forklædning.
Sådan laver du hasselbackkartofler
Hasselbackkartofler: Skræl kartoflerne og skær hver kartoffel knapt igennem i tynde skiver på tværs.
Læg dem i den ene halvdel af en smurt bradepande (5 x 37 x 45 cm), og pensl med smør.
Drys salt over.
Steg kartoflerne midt i ovnen til de er gyldne ca. 30 min.
Serveres evt. med creme fraiche og en grøn salat.
Toppings til hasselbackkartofler
Brug f.eks. toppings som creme fraiche, bacon og purløg eller hakket broccoli, cheddarost og sprødstegte bacontern eller hakkede tomater, sorte bønner, salsa og ost. Alt hvad du elsker som fyld i dine bagte kartofler, smager også fantastisk til hasselbackkartofler.
Hasselbackkartofler som tilbehør
Hvis du foretrækker at servere hasselbackkartofler som tilbehør, går de rigtig godt til kødretter. Server dem f.eks. til bøffer med skimmelostepanering og rødvinssauce eller helstegt oksemørbrad i ovn.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Tabbouleh
TabboulehStart med at kog couscous i små 10 minutter, fra vandet begynder at koge. Imens d...
Thai oksekødssalat
I en stor skål blandes hakkede forårsløg, halket citrongræs, hakkede urter, limesaft, fish...
Cowboy toast
Cowboy toastFørst kommer du oksekødet i en skål, og rører det sammen med engelsk s...