Video: Knuste kartofler
Knuste kartoflerKøkken:
Ingredienser:
Dansk
6
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
1 kg Kartofler
-
20 gram Smeltet smør
-
20 gram Revet parmesan
-
1 tsk Tørret rosmarin
-
2 fed Presset hvidløgs fed
-
1 tsk Flagesalt
Sådan laver du knuste kartofler
Hvis kartoflerne har en fin skræl, så rengør dem blot grundigt og kog dem i ca. 10-12 minutter til de er møre - kogetiden afhænger af størrelsen, så test dem ved at stikke en gaffel i en af kartoflerne.
Hvis kartoflen falder af, er den mør og klar til næste step.
Smelt smørret enten i en lille gryde eller mikroovnen og pres dernæst 1-2 fed hvidløg og kom dette samt tørret rosmarin i smørret.
Læg de kogte kartofler på en bageplade beklædt med bagepapir og knus kartoflerne enten ved at mase dem med hånden eller giv dem et tryk med bunden af et glas.
Kom det smeltede smør over de knuste kartofler og drys med flagesalt (almindeligt salt kan også bruges).
Drys dernæst lidt fintrevet parmesan over og bag kartoflerne i ovnen i 20-25 minutter ved 200 grader.
Hvis kartoflerne ikke er gyldne nok, kan du med fordel give dem grill i de sidste par minutter.
Velbekomme.
Tips til dine knuste kartofler
For en lidt sundere udgave kan du med fordel udskifte smørret med lidt olie. Brug dine knuste kartofler som tilbehør til alverdens retter, såsom disse grillede steaks med paprika-parmesansmør eller udforsk flere lækre kartoffelretter som brasede kartofler. Lad kartoflen spille hovedrollen i retter som fx bagekartofler med fyld.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Saganaki med oliven og citron
Skær osten i skiver på ca. 1 cm tykkelse. Vend osteskiverne i mel.Opvarm olien i en stor p...
Ægge sandwich med bøgeblade
Mos æggene og kom derefter karry, hytteost i og bland det godt med æggene.Smør det på 1 sk...
Berlinere
Gæren udrøres i den lunkne mælk, smør, sukker, æg og mel tilsættes. Dejen arbejdes godt ig...