Video: Glutenfri pandekager
Glutenfri pandekagerKøkken:
Ingredienser:
Dansk
6
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
300 gram Boghvedemel
-
1 tsk Salt
-
2 tsk Vanillesukker
-
2 tsk Kardemomme
-
1 liter Mælk
-
6 stk Æg
Sådan laver du glutenfri pandekager
Kom boghvedemel, salt, vaniljesukker og kardemomme i en skål.
Tilsæt halvdelen af mælken og pisk det hele godt sammen.
Tilsæt resten af mælken sammen med æg, og pisk det godt sammen.
Steg pandekager i smør.
God appetit
Bemærk:
Denne opskrift vil give ca. 20-25 pandekager.
Tips til dine glutenfri pandekager
Pandekager er en af de letteste desserter, man kan kaste sig over. Ofte har man alle ingredienserne på lager så man kan få stillet sin sult efter disse lækkerbiskener med det samme. Hvis man er glutenallergiker, så er man - som i så mange andre sammenhænge - nødt til at tænke i alternative baner, hvis man vil have pandekager. Her har vi erstattet hvedemelet med boghvedemel. Server eventuelt dine pandekager med en lækker hjemmelavet jordbærmarmelade.
Brug for flere glutenfri opskrifter?
Vi har opskrifter på glutenfri boller og vaniljekranse, som du kan give dig i kast med.
Mange variationer
Prøv at servere med sirup og en lille klat smør eller ristet bacon og/eller udskåren frugt.
Variationer: Rør lidt bananskiver, blåbær eller tranebær i dejen. Det smager skønt!
Hvis du ønsker at gå helt bananas med den "amerikanske" version, så vil vi anbefale at du hælder ahorn-sirup og noget smør ud over pandekagerne - så for du den ikoniske udgave af de amerikanske pandekager.
Du kan fremstille disse pandekager egnet til sundhed ved at fylde frugt og yoghurt med fedtfattigt, sunde amerikanske pandekager. Du kan også lave lækker luftig dessertpandekager med smagen af rig kærnemælk Amerikanske pandekager med kærnemælk, sørg for at dej er perfekt konsistens. Jo mindre du blander dejen, jo tykkere og fluffere bliver de.
Hvis du ikke har så meget tid, kan du nemt opbevare dem i køleskabet i op til 3 dage og blot genopvarme dem, som du vil.
Mad Pandekager
Pandekager er ofte tænkt som en dessert, men der findes faktisk mange gode forslag til madpandekager.
Tip: Velegnet til at stege på en pande over bål. Pandekagerne kan spises med alle former for marmelade, honning eller sukker. Laves opskriften med kærnemælk, bliver pandekagerne endnu mere luftige. Hvis du har lyst til at prøve en anden slags pandekage, har vi en et stort udvalg her på Opskrifter.dk. Og du kan både finde dessert - og madpandekager.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Marcipan på grillen
OBS: Til denne dessert skal du bruge grillspyd samt en foliebakke. Halvér fersknerne et p...
Kartoffelmos
Sådan laver du kartoffelmos Skræl kartoflerne. Hvis de er meget store, kan du skære dem i...
Kylling med citron og hvidløg
Riv skallen af citronerne. Hak hvidløget. Hæld citronskal, hvidløg og salt i en morter og...