Video: Amerikanske Pandekager med kærnemælk
Amerikanske Pandekager med kærnemælkKøkken:
Ingredienser:
Andet
10
Tilberedningstid
40 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
4 stk Æg
-
0.5 liter Kærnemælk
-
4 spsk Olie
-
5 deciliter Hvedemel
-
1 tsk Bagepulver
-
1 spsk Sukker
-
1 knsp Køkkensalt
-
1 tsk Natron
-
20 gram Smør
-
0.5 deciliter Sirup til servering
Luftige amerikanske pandekager
Del æggehvider fra æggeblommer og pisk først æggehviderne stive.
Pisk derefter æggeblommerne sammen med kærnemælken og resten af ingredienserne.
Dejen skal være jævn og meget tyk, så du får en dej uden klumper.
Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i dejen og lad dejen hvile i 15 minutter inden du går i gang med at bage pandekagerne.
Smelt lidt smør eller olie på en pande og steg nogle små tykke pandekager til de er gyldne på begge sider.
Vend pandekagen, når overfalden er fyldt med små bobler.
Der kan være 3-4 pandekager ad gangen på en almindelig stor pande.
Læg dine pandekager i stabler, overhæld dem med ahornsirup, og put en smørklat på toppen.
Spis de amerikanske pandekager med kærnemælk til morgenmad - eksempelvis en søndag morgen - eller til brunch med ahornsirup og/eller friske bær på.
Den amerikanske version
I den originale amerikanske version hældes der ahorn-sirup og flydende smør ud over pandekagerne - så får du den ikoniske udgave af de amerikanske pandekager.
Hvis du vil have lidt mere smag i dine pandekager kan du smage til med blåbær for at få de lækre 'blueberry pancakes' eller du kan bruge banan for mere smag.
Vil du have den helt rigtige amerikanske smag og størrelse, skal du bruge majsolie i både dej og stegning. For at få den rette størrelse og form kan du bruge en dejdispenser som doserer dejen til den helt rette form og størrelse.
Er du mere til en fedtfattig version kan du med fordel prøve, sunde amerikanske pandekager. Du kan også lave lækker luftige amerikanske pandekager uden æg, sørg for at dej er perfekt konsistens. Jo mindre du blander dejen, jo tykkere og fluffere bliver de.
Hvis du ikke har så meget tid, kan du nemt opbevare dem i køleskabet i op til 3 dage og blot genopvarme dem, som du vil.
Mad Pandekager
Pandekager er ofte tænkt som en dessert, men der findes faktisk mange gode forslag til madpandekager.
Tip: Velegnet til at stege på en pande over bål. Pandekagerne kan spises med alle former for marmelade, honning eller sukker. Laves opskriften med kærnemælk, bliver pandekagerne endnu mere luftige. Hvis du har lyst til at prøve en anden slags pandekage, har vi en et stort udvalg her på Opskrifter.dk. Og du kan både finde dessert - og madpandekager.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Lækre Havregrynskager
Sådan laver du lækre havregrynskager 1. Havregryn overhældes med det smeltede smør.2. Æg o...
Burt Reynolds
Ryst ingredienserne godt sammen i en shaker. Si over i et collinsglas og server.
Pastitsio med lam og aubergine
Svits det hakkede løg i olien over medium varme. Når løget er blevet blødt tilsættes hakke...