Video: Glutenfri boller
Glutenfri bollerKøkken:
Ingredienser:
Dansk
11
Tilberedningstid
2 timer 0 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
100 gram Smør
-
4 deciliter Letmælk
-
2 deciliter Lunkent vand
-
35 gram Gær
-
1 spsk Sukker
-
1 stk Æg
-
20 gram Fiberhusk
-
175 gram Havregryn
-
125 gram Majsmel
-
200 gram Rismel
-
1 tsk Salt
Sådan laver du glutenfri boller
Smør og mælk smeltes sammen til lunket (max 38°).
Gær røres op med sukker og lunkent vand i en anden skål.
Rør ægget i smør-mælkeblandingen og kom det ned i det opløste gær.
Kom derefter fiberhusk i, og rør på høj hastighed evt. med et piskeris.
Havregryn skal males fint til mel i en blender eller foodprocessor.
Bland alle melene sammen med saltet. Bland det sammen med de våde ingredienser, og rør igen.
Lad dejen hæve i 1 time.
Efter dejen har hævet, så drys mel på bordet og hæld dejen ud på det.
Skær dejen ud i 12-14 stykker, og stil dem på en bageplade med et viskestykke over og lad dem efterhæve i 1/2 time.
Bag bollerne i 20 min. ved 225 grader i en varmluftsovn. Lad bollerne køle af inden de skæres.
Velbekomme!
Tips og serveringsforslag til dine glutenfri boller
Glutenfri boller kan være løsningen til dem som ikke kan tåle gluten, men stadig har lyst til bløde friskbagte boller. Det er en super god idé at servere glutenfri boller med smør og jordbærmarmelade. Det er også muligt at tilsætte solsikkekerner eller hørfrø, til at opnå en mere grov tekstur i dine glutenfri boller. Prøv også andet fra vores udvalg af glutenfri opskrifter, såsom glutenfri bananbrød. Har du lyst til et nemt hjemmebagt brød du kan bruge til en lækker sandwich, er dette glutenfri brød måske lige dig.
Spørgsmål:
Hvordan skal dejens konsistens være når jeg har blandet det hele sammen?
Svar:
Hej Charlotte :) Dejens konsistens skal hverken være for våd eller for tør, men gerne i en konsistens, hvor dejen er blød og næsten ikke klistre sig fast på bordet, når du hælder dejen ud.
26/05-2022 af William Reippuert
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Skinke i ovn
Kogt hamburgerryg skæres i skiver, 2 pr. person. Skiverne lægges i et smurt ovnfast fad. D...
Oksebryst i peberrodssovs
Skær kød i tern og dæk med vand i gryde og kog. Fjern skum.Løg, selleri og peberrod i tern...
Mannagrød
MannagrødVarm sødmælken op i en gryde. Tilsæt salt og bring mælken i kog - husk at røre ru...