Video: Hummersuppe
HummersuppeKøkken:
Ingredienser:
Fransk
12
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
16 stk Jomfruhummer
-
1 stk Porre
-
2 stk Gulerod
-
1.4 stk Knoldselleri
-
3 spsk Olivenolie
-
70 gram Tomatpure
-
2 stk Hakket hvidløgs fed
-
6 stk Timiankviste
-
2 stk Rosmarinkviste
-
2 deciliter Cognac
-
0.5 liter Hvidvin
-
3 deciliter Piskefløde 38%
Hummersuppe
Pil kødet fra skallerne, og fjern tarmstrengen.
Læg kødet i en skål, dæk den til, og sæt den i køleskabet.
Snit grøntsager i grove stykker.
Kom olie i en gryde, og svits skallerne ved høj varme i et par minutter.
Tilsæt tomatpuré, hvidløg, timian og rosmarin.
Steg i et par minutter yderligere.
Tilsæt alkohol og flambér.
I denne opskrift har vi valgt cognac, men man kunne også benytte pastis eller pernod.
Rør rundt, indtil flammerne dør ud.
Tilsæt de grofthakkede grøntsager.
Hæld hvidvin på, indtil skaller og grøntsager er dækket.
Supplér evt. med vand. Lad suppen småkoge i ca. 25 minutter.
Vær opmærksom på, at skallerne vil begynde at afgive en bitter smag, hvis du koger den meget længere.
Sluk for blusset, og lad suppen trække under låg i et kvarters tid.
Dette vil give en fin dybde til smagen.
Si suppen - enten gennem en sigte eller et klæde - og hæld den tilbage i gryden.
Tilsæt fløde, og kog ind, indtil suppen har opnået en lækker, cremet konsistens.
Smag den færdige hummerbisque til med salt og peber.
Sådan laver du stegte hummerhaler
Varm en pande op, tilsæt en god klat smør.
Steg hummerhalerne ved høj varme i 1-2 minutter.
Servér dem til suppen - evt. med et godt stykke brød til.
Pynt med friske rosmarinkviste.
God appetit!
En skøn forret
Hummersuppe - eller hummerbisque som det også hedder - smager himmelsk og gør sig godt som forret. Mange nyder at lave den som et indslag på nytårsmenuen, og med denne opskrift er det nemt at imponere familie og venner.
Lyst til mere jomfruhummer?
Jomfruhummer kan nydes på mange måder. De smager herligt som tilbehør i en bagt jordskokkesuppe med smørristede hasselnødder eller i en cremet ærtesuppe. De gør sig også godt i selskab med en frisk, stærk tomatmarmelade.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Lammekoteletter med gremolata og couscoussalat
Lammekoteletter med gremolata og couscoussalatSteg koteletterne på en tør pande et par min...
Bagt blomkål
Bagt blomkål Først skal bladene på blomkålen fjernes, og derefter skalhovedet skylles orde...
Cheap Date
Mix i et collinsglas fyldt med is og server.