Video: Bagt jordskoksuppe med stegt jomfruhummer og smørristede hasselnødder
Bagt jordskoksuppe med stegt jomfruhummer og smørristede hasselnødderKøkken:
Ingredienser:
Dansk
13
Tilberedningstid
45 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
16 stk Jomfruhummer
-
1 kg Jordskok
-
1 tsk Groft salt
-
25 gram Smør
-
1 stk Skalotteløg
-
2 deciliter Hvidvin
-
0.5 liter Piskefløde 38%
-
0.5 liter Vand
-
25 gram Smør
-
500 gram Hasselnød
-
25 gram Smør
-
0.25 tsk Groft salt
-
1 bdt Frisk purløg
Pil jomfruhummerne og sæt dem derefter på køl.
Del jordskokkerne i 2 portioner.
Bag den ene halvdel midt i ovnen med salt og smør - til de er møre.
Skær den anden halvdel i små tern (ca. 1 x 1 cm) - og stil til side.
Pil skalotteløget og snit det groft.
Sauter løget - uden at at det får farve.
Tilsæt hvidvin, når løgene er klare.
Reducer til vinen er væk.
Tilsæt de bagte jordskokker sammen med fløden.
Kog derefter til det tykner og dæk helt med vand eller boullion.
Lad suppen simre i ca. ½ time.
Blend suppen med smør.
Hvis suppen er for tyk, tilsæt mere vand, men hvis suppen er for tynd, så reducér til en passende konsistens.
Hæld suppen gennem en sigte.
Tilsæt salt og bring i kog.
Smag til.
Bræk hasselnødderne med en nøddeknækker eller bank dem med en lille kasserolle.
Rist nødderne i smør sammen med tern af jordskokker, smag til med salt og drys med snittet purløg.
Krydr jomfruhummerne med salt og steg dem på en meget varm pande i ca. 1 min.
Anrettes i en suppeskål eller i dybe tallerkener.
Tip: Skallerne fra jomfruhummerne kan bruges til suppe.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Fiskefrikadeller
Fiskefrikadeller Start med at hakke løget rigtig fint. Alternativt kan løget også rives på...
Carpaccio
CarpaccioAnret de papirstynde okseskiver på en tallerken. Dette kan både anrettes som en f...
Lakselasagne
LakselasagneSauce: Smelt smør i en gryde under svag varme, når det er smeltet, røres hvede...