Video: Får i kål
Får i kålKøkken:
Ingredienser:
Nordisk
5
Tilberedningstid
45 minutter
Arbejdstid
2 timer 30 minutter
Antal personer:
-
1.5 kg Lammebov
-
1.5 kg Hvidkål
-
2 tsk Groft salt
-
2 deciliter Vand
-
2 spsk Grøn peberfrugt
Tag en stor gryde.
Placer lammebenene nederst.
Skær kødet i store, grove stykker.
Halver hvidkålshovedet, skær derefter ca. 6 både af hver halvdel og sørg for at have lidt af stokken med.
Læg nu lammekød og kål lagvis i gryden.
Strø hele peberkorn og rigeligt salt på lagene.
Slut af med at hælde vand på, så det næsten dækker.
Sæt gryden over ilden og lad den simre i minimum 2 ½ time.
Kødet bør da være meget mørt.
Spis den med kogte kartofler til (og evt. lidt dijonsennep, selv om det ikke er særlig norsk).
.
Dette er basisversionen af retten. Man kan lave den i flere versioner. Man kan tilføre diverse krydderurter som dild – som helst skal stå alene eller timian, som fx kan kombineres med laurbær. Nogle foretrækker at jævne deres fårikål. Det gøres ved at drysse mel mellem lagene af lam og kål – eller (endnu bedre) at piske en smørbolle (halvt smør halvt mel) ind i noget af suppen, der hældes fra den færdige ret over i en mindre gryde – og tilbage i den færdige ret, når den er jævnet. Retten er god at fryse ned.
Husk endelig også, at fårikål er en af de sammenkogte retter, der næsten er bedre opvarmet dagen efter
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Brændende kærlighed med rodfrugter
Sær rodfrugter i stykker og kog til de er helt møre. Dryp af og gem og kogevandet.Mos rodf...
Glutenfri boller
Sådan laver du glutenfri boller Smør og mælk smeltes sammen til lunket (max 38°). Gær røre...
Svinemørbrad med fyldte kartofler
Kog bagekartoflerne i 15 minutter. Bagekartoflerne sættes herefter i ovnen i ca. 35 minut...