Video: Norske gærklejner
Norske gærklejnerKøkken:
Ingredienser:
Nordisk
8
Tilberedningstid
1 timer 45 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
200 gram Smør
-
500 gram Hvedemel
-
2 pakke Gær
-
1 deciliter Skummetmælk
-
3 stk Æg
-
125 deciliter Sukker
-
1 tsk Vanillesukker
-
0 Palmin
Smørret smuldres sammen med melet.
Gæren opløses i lunken mælk.
Mælken hældes sammen med melblandingen, og æg, sukker samt vaniljesukker tilsættes.
Ælt dejen godt sammen og lad den hvile i ca. 45 min.
Rul dejen ud til ca. ½ cm tykkelse på en melbestrøet overflade.
Skær dejen i rektangler.
Tvist hvert rektangel på midten og lad dem efterhæve, til de har opnået dobbelt størrelse.
Kog klejnerne i hold i en gryde med palmin.
Put evt. glasur på klejnerne.
Spørgsmål:
Kan de fryses efter kogning?
Svar:
Nej - det vil jeg ikke tilråde. De vil blive kedeligt tørre tror jeg. Men du kan opbevare dem i en lufttæt dåse/plastbøtte i køleskab, så kan de godt holde sig i ca. 1 måned - hvis ikke der kommer for mange lækkersultne
"kagetyve" :-)
God jul !
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
20/12-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Suppe med hvide bønner og lam
Hak løget og svits det i olivenolie over lav varme i en stor gryde. Tilsæt hakket hvidløg...
Kalkunruller med fjerkrælever
Skær kulkunbryst i tynde skiver, cirka 125 - 150 g pr. stkTør kyllingeleveren godt af i kø...
Avocado med røget torskerogn
Rør rognen med olie, salt, peber og hakkede krydderurter samt citronsaft efter smag. Gem e...