Video: Norske gærklejner
Norske gærklejnerKøkken:
Ingredienser:
Nordisk
8
Tilberedningstid
1 timer 45 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
200 gram Smør
-
500 gram Hvedemel
-
2 pakke Gær
-
1 deciliter Skummetmælk
-
3 stk Æg
-
125 deciliter Sukker
-
1 tsk Vanillesukker
-
0 Palmin
Smørret smuldres sammen med melet.
Gæren opløses i lunken mælk.
Mælken hældes sammen med melblandingen, og æg, sukker samt vaniljesukker tilsættes.
Ælt dejen godt sammen og lad den hvile i ca. 45 min.
Rul dejen ud til ca. ½ cm tykkelse på en melbestrøet overflade.
Skær dejen i rektangler.
Tvist hvert rektangel på midten og lad dem efterhæve, til de har opnået dobbelt størrelse.
Kog klejnerne i hold i en gryde med palmin.
Put evt. glasur på klejnerne.
Spørgsmål:
Kan de fryses efter kogning?
Svar:
Nej - det vil jeg ikke tilråde. De vil blive kedeligt tørre tror jeg. Men du kan opbevare dem i en lufttæt dåse/plastbøtte i køleskab, så kan de godt holde sig i ca. 1 måned - hvis ikke der kommer for mange lækkersultne
"kagetyve" :-)
God jul !
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
20/12-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Varme mellemmadder med ost og krydderurter
Smør halvdelen af brødskiverne med et tyndt lag smør, lidt dijonsennep og 2 skiver ost. Ko...
Skaldyrsgratin med estragon Sabayon
Smelt 1/8 af smørret i en pande ved medium varme. Steg først skalotteløg 1 min. Tilsæt der...
Urtegårdskylling
Kyllingefileterne gnides med salt, peber og Herbes de Provence. Hvidløg og løg pilles og h...