Video: Mælkeærter
MælkeærterKøkken:
Ingredienser:
Dansk
6
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
10 Sødmælk
-
500 gram Nye kartofler
-
500 gram Gulerod
-
250 gram Ærter
-
1 bdt Frisk persille
Tilbehør
-
500 gram Flæsk
Mælkeærter
Sødmælken bringes i kog og de nye rene kartofler koges med i ca. 5 minutter.
Gulerødderne skæres i tern og hældes i gryden.
Lad retten koge videre i ca. 10 - 15 minutter.
Når kartofler og gulerødder er tæt på at være møre, så tilsættes ærter og hakket persille.
Kog retten yderligere i 2 - 3 minutter.
Retten smages til med lidt salt og så er den spiseklar.
Sideløbende steges det røgede flæsk på en pande.
På den måde kan det serveres til mælkeærterne.
Server dine mælkeærter varme og i en dyb tallerken med det stegte flæsk ved siden af.
Nyd din ret - velbekomme!
Tips til dine mælkeærter
Mælkeærter er en ret, der oftest serveres på Lolland og indtages i store mængder i sommerperioden. Selvom du ikke er fra Lolland, skal du dog ikke snyde dig selv for oplevelsen. Følg opskriften her og lav dine egne mælkeærter. I opskriften kan du vælge at bruge frosne ærter, men skal det være ekstra lækkert, så brug nogle friske nogle og drys med lidt ekstra persille, når du serverer.
På udkig efter flere danske retter?
Forsøg dig med endnu en dansk favorit. Denne opskrift på stegt flæsk med persillesovs, kartofler og bønner er lige til at gå i gang med. Alternativt kan du spise flæskesteg med dertilhørende flæskestegssovs.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Fersken- og tomatgazpacho
Purér to tredjedele af tomaten samt halvdelen af fersknerne sammen med is, skalotteløg sam...
Salat af vandmelon, ricotta, basilikum og pinjekerner
Frisk vandmelonsalat med ricotta og pinjekerner Start med at skære vandmelonen ud i tern o...
Andebrystspyd med majs
Læg 16 bambusspyd i koldt vand i ca. ½ time. Barbecuesauce: Blend alle ingredienserne til...