Video: Flæskestegssovs
FlæskestegssovsKøkken:
Ingredienser:
Dansk
9
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
2 spsk Smør
-
2 spsk Hvedemel
-
6
-
1 spsk Ribsgele
-
1 tsk Sovsekulør
-
1 knsp Friskkværnet peber
-
1 fingerspids Salt
-
5 stk Laurbærblad
Sauce
-
0 Kartoffelvand
Sådan laver du flæskestegssovs
Sæt først flæskestegen i ovnen.
Flæskestegen skal være placeret på en rille med en bradepande med ca. 8 dl vand under der opfanger fonden fra flæskestegen.
30-45 minutter før kan du tage bradepanden med flæskestegen og fonden ud og hælde den i en skål.
Lad den stå i 5-10 minutter.
Til sovsen skal der bruges ca. 5-6 dl fond.
Når fonden har sat sig skal det øverste fedtlag fjernes med en ske og fonden sigtes.
Lav en opbagning ved at smelte smør i en kasserolle og pisk hvedemel i til det bliver til en melbolle.
Tilsæt nu gradvist lidt af den klarede fond af gangen og sørg for at piske rigtig godt - så der ikke kommer klumper i sovsen.
Til at begynde med vil konsistensen på sovsen være meget tyk, bliv derfor ved med at tilsætte fond gradvist til du synes at sovsen har den rette konsistens.
Er du løbet tør for fond kan du sagtens tilføje noget af kartoffelvandet.
Du kan smage til med laurbærblade, ribsgele, salt og peber.
Tilføj desuden lidt kulør hvis du ønsker at sovsen får en flot brun farve.
Server straks - velbekomme!
Tips til din flæskestegssovs
Ønsker du sovsen lidt ekstra cremet , kan du tilføje lidt piskefløde, dette giver flæskestegssovsen en rundere og fyldigere smag, men er absolut ikke nødvendigt. Hvis du synes at din fond skal smage af lidt mere, kan du tilføje lidt grøntsager i vandet når du sætter bradepanden ind.
Put eksempelvis halverede løg og groftskårne gulerødder i.
Serveringsforslag til din sovs
Hvis du vil kræse lidt ekstra om stegen, så lav en langtidsstegt flæskesteg. Langtidsstegen sikrer at kødet forbliver mørt og saftigt. Hold det helt traditionelt og glem ikke de kogte og brunede kartofler. Skift den færdigkøbte rødkål på glas ud med en hjemmelavet variant som f.eks denne opskrift på jul-rødkål. Hvis det skal være ekstra lækkert kan du også servere nogle sprøde saltede chips til og dyppe dem i sovsen.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Bruschetta
BruschettaFørst skyller du tomaterne, og skærer den grønne stilk væk. Derefter tager...
Kinesiske forårsruller med sød chilidip
Skær kål, forårsløg, chili, ingefær og hvidløg i meget små stykker. Lynsteg sammen med res...
Blødende chokoladekage med brombærkompot
Sådan laver du blødende chokoladekage:Flormelis, hvedemel og bagepulver sigtes sammen med...