Video: Andebryst med sellericreme
Andebryst med sellericremeKøkken:
Ingredienser:
Dansk
7
Tilberedningstid
1 timer 30 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
2 stk Andebryst
-
5 stk Enebær
-
1 spsk Køkkensalt
-
20 gram Rørsukker
-
1 stk Knoldselleri
-
150 gram Usaltet smør
-
2 deciliter Sødmælk
Andebryst med sellericreme
Andebrystet befries for skind og sener og krydres herefter med salt og sukker samt knuste enebær.
Derefter stilles andebrysterne på køl i cirka 1 time.
Andebrystskindet skæres i små tern, ca. 1x1 cm.
Kom de små tern af andebrystskind på en tør pande og rist skindet til det bliver til fedtegrever.
Pas på de ikke bliver brændt.
Fedtet sigtes nu fra greverne og andefedtet gemmes til senere brug til at stege andebrysterne i.
Knoldsellerien vaskes og yderskallen skrælles med en kniv.
Skæres derefter i små tern og skylles igen for jord.
Smørret kommes i en tykbundet gryde, helst en stegeso.
Brun smørret af og tilsæt derefter ternene af selleri sammen med salvie.
Brun selleriternene godt af i cirka 15-20 minutter, indtil de er gyldne.
Når sellerien har fået godt med farve, tilsættes salvie, mælk og fløde.
Lad det hele simre i cirka 10-20 minutter, indtil selleriternene er møre.
Imens selleriternene simrer, steges andebrysterne i 3 minutter på hver side.
Derefter sættes de i en 200 grader varm ovn i 10 min.
Lad dem efterfølgende trække 10 min..
Når selleriternene er kogt møre, kommes de i en blender og blendes sammen med resten af væsken fra gryden, som kommes i lidt af gangen.
Dette skal blendes, indtil cremen er helt blank.
Smag til med salt og peber.
God appetit til dig og og dine gæster!
Vin - Domaine Tourbillon Gigondas Vieilles Vignes - Stk. pris v/6 flasker
Vinhus: Domaine Tourbillon, Rhône, Frankrig, Type: Rødvin Normal stk. pris v/køb af 6 flasker 199,- Spar 10% med Opskrifter.dks rabatkodeDomaine Tourbillon Gigondas Vieilles VignesGigondas er kendt for sin næringsfattige, stenede lerjord, der er noget nær perfekt for Grenache-druen og dens følgesvende.Domaine Tourbillon... læs mere
Ved brug af rabatkode: OPSKRIFTER
Andebryst med sellericreme
Servering:
De stegte andebryster serveres med sellericreme og lidt smørstegt salvie og sprøde fedtgrever. Kom også gerne lidt frisk rucola på siden.
Hvis du er glad for and, så se evt. på nogle af vores andre opskrifter, hvori and indgår. Se fx på vores opskrift på andebryst med æbler,
svampe og perlebyg eller vores opskrift på andebryst med blommesovs.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Rosmarinbraiserede lammeskanker
Strø lammeskankerne med salt og peber efter smag. Opvarm olien i en stor stegegryde over m...
Svinemørbrad i ovn
Sådan laver du svinemørbrad i ovn Afpuds svinemørbraden, og fordel salt og peber godt rund...
Kartoffelmums
Sådan laver du en skøn variant af kartoffelmos Skræl kartoflerne, skær dem ret småt og kog...