Video: Chokolade- og karamelkage
Chokolade- og karamelkageKøkken:
Ingredienser:
Dansk
10
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
40 minutter
Antal personer:
-
125 gram Usaltet smør
-
140 gram Hvedemel
-
140 gram Brun farin
-
50 gram Kokosmel
-
1 stk Kondenseret mælk
-
3 spsk Ahornsirup
-
1 tsk Køkkensalt
-
30 gram Usaltet smør
Pynt
-
125 gram Mørk chokolade
-
25 gram Usaltet smør
Bund:
Smelt smørret, bland det med brun farin, kokos og mel, og ælt det grundigt sammen.
Tryk dejen ud i et fad ca 20×20 cm.
Bag bunden i 12-15 minutter ved 175 grader, indtil den er lysebrun.
Karamel:
Bland den kondenserede mælk, salt, smør og sirup.
Lad det koge op under omrøring, og lad det stå på varmen uden helt at koge i ca. 10 minutter, så det bliver lidt tykkere og en anelse mørkere.
Når bunden er bagt, kommes karamellen på bunden og kagen bages i yderligere 10-15 minutter, eller indtil karamellen er fast og gylden.
Lad kagen stå og løle lidt af inden den pyntes med smeltet chokolade
Pynt:
Hak chokoladen fint.
Smelt smørret i en lille gryde eller kasserolle og og rør den hakkede chokolade i.
Når chokoladen er helt opløst, så overhældes kagen med chokoladen.
Lad kagen sætte sig i mindst et par timer, men gerne natten over.
Når kagen skal serveres, så skæres den forsigtigt ud i små kvadrater.
Nu er din chokolade- og karamelkage klar til servering - Velbekomme!
Når man har lyst til en saftig og lækker skærekage, er der heldigvis mange spændende muligheder på opskrifter.dk, og en klassiker som drømmekage går man aldrig galt i byen med.
Er du vild med chokoladekage, men vil gerne have et sundere alternativ? Så kan vi anbefale denne fedtfattige chokoladekage . Måske vil du gerne have inspiration til andre sundere kagetyper, og hvem elsker ikke jordbær, så måske en fedtfattig jordbærtærte kunne friste?
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Pasta med spejlæg, karamelliserede løg og bacon
Svits bacon til det er sprødt i en stor gryde over middelhøj varme. Lad det dræne på køkke...
And à l'orange
Ænderne:Skær det overflødige fedt ved gumpen væk. Gem fedtet!Gnid hver and med salt og peb...
Pandegrillet kammuslinger med dressing
Pandegrillet kammuslinger med dressingSteg kammuslingerne på pande med smør. Lad dem...