Video: Rødkålssalat m. æbler og valnødder
Rødkålssalat m. æbler og valnødderKøkken:
Ingredienser:
Dansk
10
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
1.4 stk Frisk rødkål
-
2 stk Æbler
-
1.1 spsk Balsamico
-
1 tsk Rørsukker
-
1 spsk Rapsolie
-
0 Køkkensalt
-
0 Peber
-
0 Citronsaft
-
1 deciliter Tørrede solbær
-
4 stk Rå figen
Rødkålssalat
Pil det yderste af rødkålen af, for at undgå de tørreste blade, og snit resten meget fint.
Derefter skræller du pærer eller æbler, og river dem groft, eller endnu bedre skærer på et juliennejern
(dryp de snittede frugter med lidt citron- eller appelsinsaft, så de ikke bliver for mørke).
Pisk balsamico, sukker, evt. chili og olie sammen, og smag dressingen til med salt, peber og citronsaft.
Vend kål, frugt og tørrede bær i.
Topping
Skær fignerne i tynde både eller små stykker, og kom dem oven på eller ned i rødkålssalaten
(så sent som muligt, hvis det er friske figner).
Du kan evt. også tilsætte en god håndfuld grofthakkede valnødder i din rødkålssalat.
Din salat er nu klar til at blive serveret, velbekomme.
Varianter
Hvis du har lyst til at prøve en med noget mere citrus, har vi også denne lækre version, rødkålssalat med appelsin.
Tilbehør
Salater er et rigtigt godt og sundt tilbehør til forskellige retter, som for eksempel steg, andebryst eller i en burger. Vi har for eksempel denne timianmarinerede andebryst med rødkålssalat eller denne klassiske flæskesteg.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Sandwich med svampe og Fontinaost
Rens og klargør svampene. Skær dem i skiver på langs.Varm olivenolien på en pande over mid...
Pinjesmåkager med marcipan
Forvarm ovnen til 175°C. Dæk to bageplader med bagepapir.Blend halvdelen af pinjekernerne...
Myntepesto med ingefær
Myntepesto med ingefærBland alle ingredienserne i en blender eller foodprocessor. Blend ti...