Video: Luftige boller
Luftige bollerKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Bagværk
7
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
1 timer 40 minutter
Antal personer:
-
50 gram Gær
-
8 spsk Vand
-
4 deciliter Sødmælk
-
8 tsk Sukker
-
1 tsk Køkkensalt
-
8 spsk Olie
-
800 gram Hvedemel
Sådan laver du luftige boller Opløs gæren i det lunkne vand tilsæt halvdelen af melet og de øvrige ingredienser. Ælt dejen og tilsæt efterhånden resten af melet. Dejen skal hæve et lunt sted i 20 min. Dejen deles i ca. 10 stykker og formes til boller. Sættes på pladen og skal nu hæve i 3 kvarter-1 time. Der må gerne ligge et fugtigt viskestykke over. Pensles med æg/mælk. Bages ca. 12 min. eller til de er gyldne ved 225 grader C. alm. ovn.
Tips og Tricks til dine Luftige boller
Selve hævningen er vigtig at overholde, det er den og olien der gør at de bliver luftige.
Alternativt kan du også se nærmere på vores opskrift på dejlige luftige teboller.
Som tilbehør til dem kan du servere en hjemmelavet jordbær- eller blommemarmelade.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Orientalsk tofuret
Skær tofuen i tern og læ g i marinade i 12 timer - kan være mindre hvis det kniber med ti...
Asparges med røget laks og hollandaise
Sauce: Pisk æggeblommer, citronsaft og sennep sammen. Smelt smørret og hæld langsomt æggeb...
Oksemørbrad med ristede skalotteløg, bacon og portvin
Beregn ca.150-175 g.mørbrad pr.person Opvarm ovnen til 180°C. Skær skalotteløgene i hal...