Video: Luftige boller
Luftige bollerKøkken:
Ingredienser:
Dansk
7
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
1 timer 40 minutter
Antal personer:
-
50 gram Gær
-
8 spsk Vand
-
4 deciliter Sødmælk
-
8 tsk Sukker
-
1 tsk Køkkensalt
-
8 spsk Olie
-
800 gram Hvedemel
Sådan laver du luftige boller
Opløs gæren i det lunkne vand tilsæt halvdelen af melet og de øvrige ingredienser.
Ælt dejen og tilsæt efterhånden resten af melet.
Dejen skal hæve et lunt sted i 20 min.
Dejen deles i ca. 10 stykker og formes til boller.
Sættes på pladen og skal nu hæve i 3 kvarter-1 time.
Der må gerne ligge et fugtigt viskestykke over.
Pensles med æg/mælk. Bages ca. 12 min. eller til de er gyldne ved 225 grader C. alm. ovn.
Tips og Tricks til dine Luftige boller
Selve hævningen er vigtig at overholde, det er den og olien der gør at de bliver luftige.
Alternativt kan du også se nærmere på vores opskrift på dejlige luftige teboller.
Som tilbehør til dem kan du servere en hjemmelavet jordbær- eller blommemarmelade.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Face First
Fyld ingredienserne op i et whiskeyglas kvart fyldt med knust is. Rør godt rundt og server...
Blomkålsgratin
Blomkålsgratin Blomkålen deles i buketter og koges i 5 min i letsaltet vand. Smørret smelt...
Mormors millionbøf
Hak løget fint (tag evt.1 mere hvis det er små løg)Smelt smør i en gryde, og brun løg heri...