Video: Luftige teboller
Luftige tebollerKøkken:
Ingredienser:
Dansk
9
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
1 timer 40 minutter
Antal personer:
-
50 gram Smør
-
1 Mælk
-
1.5 Vand
-
25 gram Gær
-
1 tsk Hjortetaksalt
-
450 gram Hvedemel
-
2 tsk Salt
-
2 tsk Sukker
-
0 Sammenpisket æg til pensling
Sådan laver du luftige teboller
Smelt smørret og bland det med mælk og vand. Smuldr gær og rør den glat med mælkeblandingen. Bland hjortetaksalt med lidt af hvedemelet og kom det i sammen med salt og sukker. Tilsæt mere mel, til dejen er passende, endelig ikke for fast. Tag dejen ud på bordet og ælt den glat. Del dejen i 12 stykker og tril dem til boller. Sæt dem på plade med bagepapir. Lad dem hæve tildækket 1 time. Pensl bollerne med æg og bag dem 18-20 minutter ved 200 grader på midterste ovnrille. Giver - 12 stk.
Luftige Teboller
Opskriften giver ca. 12 stk. dejlig luftige teboller.
Du kan også se nærmere på vores opskrift på fantastiske Luftige boller, eller nogle lækre opskrifter på en hjemmelavet fersken- eller blåbærsmarmelade.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Aubergine
Sæt ovnen på 160 grader og bag auberginen i minimum 30 minutter eller til den er mør.Lad...
Kirsebærtærte
Smuldr smørret i melet. Tilsæt sukker, kanel og creme fraiche og ælt dejen let sammen. Læg...