Video: Hjemmelavede falafler
Hjemmelavede falaflerKøkken:
Ingredienser:
Andet
11
Tilberedningstid
8 timer 0 minutter
Arbejdstid
10 minutter
Antal personer:
-
200 gram Tørrede kikærter
-
2 liter Vand
-
75 gram Grofthakket løg
-
3 stk Hvidløgs fed
-
1 spsk Citronsaft
-
1 tsk Stødt spidskommen
-
1 tsk Groft salt
-
1 deciliter Vand
-
0 tsk Bagepulver
-
2 spsk Hvedemel
-
4 deciliter Solsikkeolie
Hjemmelavede falafler
Skyl blot de tørrede kikærter,
Læg kikærterne i blød i en skål med vand.
Lad kikærterne stå tildækket i køleskabet i mindst 8 timer.
Lang tid, som du kan bruge på noget andet!
Hæld kikærter i en sigte, og skyl dem efter de 8 timer i blød.
Kom kikærter, løg, hvidløg, citronsaft, spidskommen, salt og vand i en foodprocessor
Hak det ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek.
Kom farsen i en skål og rør bagepulver og mel i.
Form farsen til 20 runde kugler - ca. 2 spsk kikærtefars pr. falafel.
Varm olien op i en gryde ved kraftig varme.
Kom en bid franskbrød i.
Bliver brødet gyldent, har olien den rigtige temperatur.
Dybsteg 3-4 falafler i den varme olie ca. 2 min., eller til de er lysebrune.
Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Dybsteg resten.
Dine hjemmelavede falafler er nu klar til servering. Velbekomme!
Serveringsforslag
En falafel bliver aldrig bedre end det brød, den er lavet af! Derfor kan du med fordel lave dit eget pitabrød. Så kender du ihvertfald ingredienserne.
I samme boldgade, bare med kød, kan du lave din egen sharwarma, hvis du vil prøve kræfter med det.
En anden super vigtig ingrdiens til en falaffel eller shawarma er selvfølgelig en god dressing. Gå på opdagelse i vores mange forskellige dressinger på vores hjemmeside.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Amerikansk farsbrød
Løget hakkes og sellerien rives groft. Svinekødet og oksekødet blandes og spredes ud på et...
Kage med citronskal
Pisk æg, sukker, vanille og citronskal godt sammen. Tilsæt derefter olie og saftevand. Bla...
Kalkunrisotto med spinat og vilde svampe
Opvarm boullionen. Hak løg og hvidløg og steg det i en gryde med olivenolie. Tilsæt ris og...