Video: Saltkogte kartofler med aioli
Saltkogte kartofler med aioliKøkken:
Ingredienser:
Spansk
8
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
10 minutter
Antal personer:
-
1 kg Nye kartofler
-
100 gram Køkkensalt
-
0.1 liter Mayonnaise
-
1 fed Hvidløg
-
1 tsk Citronsaft
-
1 bdt Dild
-
0 Bordsalt
-
0 Peber
Saltkogte kartofler
Vask kartoflerne grundigt og lad skindet blive på.
Fyld en stor gryde med vand og tilsæt 100 g groft salt. Bring vandet i kog og tilsæt kartoflerne.
Kog kartoflerne i ca. 12-15 minutter, eller indtil de er møre, når du stikker en gaffel i dem.
Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe af, så de bliver let tørre på overfladen.
Lad gryden stå på kogepladen i 1-2 minutter imens saltet sætter sig på skrællen.
Hold øje med gryden og ryst den af og til så kartoflerne vendes og får salt på alle siderne
Aioli
Bland mayonnaise, presset hvidløg og citronsaft sammen.
Smag til med salt og peber.
Anret kartoflerne på et fad og drys med friskhakket dild.
Server aiolien ved siden af som dip.
Dine saltbagte kartofler med aioli er nu færdig - velbekomme!
Saltbagte kartofler er perfekt tilbehør til både fisk og kød. Prøv dem til stegt rødspætte.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Risotto med kylling
Risotto med kyllingSkyl og skær spinaten ud i strimler. Hak det kogte kyllingekød ud tern....
Cremet broccolisuppe
Cremet broccolisuppePluk broccolien i buketter og hak stilkene fint.Sautér broccolistilken...
Shawarma med pitabrød
Sådan laver du shawarma med pitabrødFyld: Kødet skæres i tynde strimler, som drysses...