Video: Marcipan-æblekage
Marcipan-æblekageKøkken:
Ingredienser:
Dansk
12
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
2 timer 0 minutter
Antal personer:
-
4 stk Æg
-
200 gram Usaltet smør
-
200 gram Sukker
-
250 gram Hvedemel
-
1 spsk Vanillesukker
-
1 tsk Bagepulver
-
200 gram Marcipan
-
4.5 stk Æbler
-
3 spsk Sukker
-
1 spsk Kanel
-
1 tsk Kardemomme
-
50 gram Mandelflager
Dej: Rør sukker og smør godt og rør æggene i et ad gangen.
Bland mel, bagepulver og vaniljesukker og bland det i dejen.
Riv marcipanen groft på et rivejern og bland den i dejen.
Fyld: Skræl æblerne og skær dem i både. Bland æblerne med kardemomme, sukker og kanel.
Bred halvdelen af dejen ud i en stor velsmurt springform (26 cm) eller et ildfast fad.
Kom halvdelen af æblerne ovenpå, tryk dem gerne lidt ned i dejen.
Bred resten af dejen over æblerne
Læg resten af æblerne på kagen og drys mandelflager hen over..
Bag kagen i 1 1/4 -1 1/2 time ved 190 grader på nederste rille i ovnen.
Syntes du at kagen bliver for mørk, kan du lægge et stykke bagepapir hen over kagen det sidste kvarter.
Server gerne kagen lun med kold flødeskum eller blød vaniljeis til.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Texanske kyllingelår
Klargør en grill. Krydr kyllingelårene med salt og peber. Grill lårene i 12 min. De vendes...
Nye kartofler med oliven, feta og mynte
Skræl kartoflerne og skær dem i kvarte. Kog dem i letsaltet vand i 12 min. Dræn kartoflern...
Thaisuppe med rejer
Rist karryen i lidt af den tykke kokosmælk, til den begynder at dufte. Tilsæt flækket citr...