Video: Marcipan-æblekage
Marcipan-æblekageKøkken:
Ingredienser:
Dansk
12
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
2 timer 0 minutter
Antal personer:
-
4 stk Æg
-
200 gram Usaltet smør
-
200 gram Sukker
-
250 gram Hvedemel
-
1 spsk Vanillesukker
-
1 tsk Bagepulver
-
200 gram Marcipan
-
4.5 stk Æbler
-
3 spsk Sukker
-
1 spsk Kanel
-
1 tsk Kardemomme
-
50 gram Mandelflager
Dej: Rør sukker og smør godt og rør æggene i et ad gangen.
Bland mel, bagepulver og vaniljesukker og bland det i dejen.
Riv marcipanen groft på et rivejern og bland den i dejen.
Fyld: Skræl æblerne og skær dem i både. Bland æblerne med kardemomme, sukker og kanel.
Bred halvdelen af dejen ud i en stor velsmurt springform (26 cm) eller et ildfast fad.
Kom halvdelen af æblerne ovenpå, tryk dem gerne lidt ned i dejen.
Bred resten af dejen over æblerne
Læg resten af æblerne på kagen og drys mandelflager hen over..
Bag kagen i 1 1/4 -1 1/2 time ved 190 grader på nederste rille i ovnen.
Syntes du at kagen bliver for mørk, kan du lægge et stykke bagepapir hen over kagen det sidste kvarter.
Server gerne kagen lun med kold flødeskum eller blød vaniljeis til.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Bagte skovbær med marengs
Tænd ovne på 200 grader.Kom bærrene i et tærtefad (diameter 26 cm.). Pisk hviderne stive m...
Glaseret skinke med grønlangkål
Glaseret skinkeKom skinken i en gryde med kogende vand, så det dækker. Bring vandet i...
Æggetærte i ovn
Sådan laver du æggetærte i ovn Først lægges baconskiverne en bradepande med bagepapir. De...