Video: Banankage
BanankageKøkken:
Ingredienser:
Dansk
8
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
55 minutter
Antal personer:
-
3 stk Æg
-
170 gram Sukker
-
2 tsk Vanillesukker
-
125 gram Hvedemel
-
1 tsk Bagepulver
-
100 gram Smeltet smør
-
1 stk Moset Banan
-
100 gram Smeltet chokolade
Sådan laver du banankage
Pisk æg, sukker og vaniliesukker til en luftig æggesnaps i en skål.
Bland mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i dejen.
Kom skiftevis smeltet smør og melblandingen i.
Vend den mosede banan i mixturen.
Hæld dejen i en smurt franskbrødsform (ca. 1 liter) og bag kagen nederst i ovnen.
Bag kagen ca. 55 minutter ved 200 grader.
Vend den ud på en bagerist og lad den afkøle.
Imens kagen afkøler, kan du smelte den hakkede chokolade.
Fordel overtrækschokoladen på kagen.
Din kage er nu klar til servering - velbekomme!
Giv din banankage et syrligt tvist
Hvis du står og mangler lidt inspiration til andre ingredienser, du kan komme i kagen, kan vi anbefale at komme noget syrligt i. Fx en lime eller en citron. Det kan nemt tilsættes kagemixturen ved samme trin, som bananen tilføjes. Riv lime- eller citronskal på et rivejern og pres frugten for saft - så nemt er det.
Hvis du har lyst til at bage en kage til flere personer, som nemt kan fryses og optøs til enhver lejlighed, kan vi anbefale, at du laver kagen som muffins. Banankagemuffins er en sikker vinder hos store og små.
Andre varianter
Hvis du har lyst til at prøve en anden version, kan vi anbefale dig vores opskrift på svampet banankage, der virkelig er lækker. Ellers kan du prøve vores opskrift på en nem banankage med chokolade
Hurtige tips
Hvornår ved jeg, at kagen er færdig?
- Det er den, når du prikker i kagen med en strikkepind eller stegenål, og der ikke hænger dej ved.
Hvordan laver jeg en svampet kage?
- Sørg bl.a. for, at den ikke får for meget varme og er i ovnen i for langt tid.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Brungiel Mimli - Fyldte auberginer
Varm ovnen til 350 grader. Skær hver aubergine i halve på langs. Brug en ske til at fjerne...
Stegt flæsk med persillesovs, kartofler og grønne bønner
Stegt flæsk er Danmarks nationalret. Et robust måltid, der er ekstra godt, når det er kold...
Sød Gammeldags mørdej
Hak fedtstoffet ned i melet og findel det med fingrene, indtil "dejen" har en smulret kons...