Video: Blomkålsgratin fra familiejournal er den bedste
Blomkålsgratin fra familiejournal er den bedsteKøkken:
Ingredienser:
Dansk
9
Tilberedningstid
25 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
1 stk Blomkål
-
50 gram Smør
-
50 gram Hvedemel
-
1 deciliter Æggeblomme
-
2 deciliter Æggehvide
-
1 tsk Køkkensalt
-
0.5 tsk Friskkværnet peber
-
50 gram Rasp
-
100 gram Revet parmesan
Blomkålsgratin med ost
Del blomkålen i små buketter og kog den med salt i ca. 4 min og lad den dryppe af i en sigte.
Smelt smørret og pisk melet i.
Tilsæt mælk og kogevand lidt af gangen mens du pisker.
Pisk æggeblommerne i og krydder med salt, peber og muskat.
Pisk hviderne og vend blomkålen og hviderne i dejen.
Hæld det hele i et gratinfad smurt i smør og drysset med rasp.
Til sidst drysses med parmesan.
Blomkålsgratin med ost bages nederst i ovnen ved ca. 175 grader C i 1 time.
Serveres evt. med flutes og salat.
Nyd din blomkålsgratin med ost- velbekomme!
Andre variationer af blomkålsgratin
Foretrækker du din blomkålsgratin uden ost, findes der et væld af andre muligheder. Prøv denne blomkålsgratin med skinke, som giver din blomkålsgratin en afrundet smag med flere teksturer. Du kan også helt undlade at tilføje ekstra ingredienser og blot lave en simpel og nem blomkålsgratin.
Vidste du at...
Blomkålsgratin er en gammel klassisk ret, som ofte blev spist med rugbrød og smør. Hvis du vil afprøve denne måde at spise blomkålsgratin på, smager det klart bedst med et hjemmebagt rugbrød.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Fynsk brunsviger
Mel og sukker blandes, smørret smuldres i og rosinerne tilsættes.Gæren røres ud i lun mælk...
Boblende Citrus Mocktail
Sådan laver du din Boblende Citrus Mocktail Fyld et glas med isterninger.Tilsæt appelsinj...
Æblekage med sirup og cider
Æblefyld:Kernehus og skræl fjernes, og æblerne skæres i mindre stykkerVed æblestykkerne me...