Video: Bagt æblekage med marcipan
Bagt æblekage med marcipanKøkken:
Ingredienser:
Dansk
10
Tilberedningstid
40 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
3 deciliter Hvedemel
-
100 gram Usaltet smør
-
2 spsk Lys sirup
-
3 spsk Vand
-
100 gram Marcipan
-
100 gram Usaltet smør
-
1 deciliter Sukker
-
4 stk Æbler
-
2 stk Æggehvide
-
1 stk Æggeblomme
Bagt æblekage med marcipan
Dej:
Bland mel, fedtstof og sirup og fortynd dejen med vandet.
Lad dejen hvile i køleskab i 30 min.
Tænd ovnen på 225 gr.
Rul dejen ud og læg den i en tærteform på ca. 24 cm. i diameter.
Skær den overskydende dej af.
Prik bunden med en gaffel og riv marcipanen og fordel den på dejbunden.
Fyld:
Rør fedtstof og sukker let og luftigt.
Skræl og udkern æblerne. Riv dem i.
Pisk æggehviderne stive, og vend dem i æblemassen.
Bred massen ud over den revne marcipanmasse.
Lav bånd af den overskydende dej og læg som et gitter over æblerne.
Båndene pensles med sammenpisket æggeblomme.
Bag æblekagen midt i ovnen i 20-45 min.
Serveres lun.
Enjoy!
Bagt æblekage med marcipan
Vi har mange andre interessante og gode opskrifter på desserter med og uden brug af æbler.
Se fx på vores æblekage med smuldredej eller vores valnødderoulade med hindbærfyld.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Små æbletærter med rosiner
Små æbletærter med rosinerForvarm ovnen til 220 grader.Forbag dejskålene ca. 10 minutter....
Lækker tomatsuppe
Dagen før: Hvide bønner skal skylles og ligge i blød i 8-12 timer. Inden de bruges i denn...
mahi mahi makrel
Sauter Mahi Mahi makrellerne i smør til de er møre.Bland de øvrige ingredienser, hæld blan...