Video: Bagt æblekage med marcipan
Bagt æblekage med marcipanKøkken:
Ingredienser:
Dansk
10
Tilberedningstid
40 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
3 deciliter Hvedemel
-
100 gram Usaltet smør
-
2 spsk Lys sirup
-
3 spsk Vand
-
100 gram Marcipan
-
100 gram Usaltet smør
-
1 deciliter Sukker
-
4 stk Æbler
-
2 stk Æggehvide
-
1 stk Æggeblomme
Bagt æblekage med marcipan
Dej:
Bland mel, fedtstof og sirup og fortynd dejen med vandet.
Lad dejen hvile i køleskab i 30 min.
Tænd ovnen på 225 gr.
Rul dejen ud og læg den i en tærteform på ca. 24 cm. i diameter.
Skær den overskydende dej af.
Prik bunden med en gaffel og riv marcipanen og fordel den på dejbunden.
Fyld:
Rør fedtstof og sukker let og luftigt.
Skræl og udkern æblerne. Riv dem i.
Pisk æggehviderne stive, og vend dem i æblemassen.
Bred massen ud over den revne marcipanmasse.
Lav bånd af den overskydende dej og læg som et gitter over æblerne.
Båndene pensles med sammenpisket æggeblomme.
Bag æblekagen midt i ovnen i 20-45 min.
Serveres lun.
Enjoy!
Bagt æblekage med marcipan
Vi har mange andre interessante og gode opskrifter på desserter med og uden brug af æbler.
Se fx på vores æblekage med smuldredej eller vores valnødderoulade med hindbærfyld.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Helleflynder steak
HelleflynderRids skindet på begge sider, pensl med olie og krydr med salt og peber. Steg m...
Kronhjort medallion med madeira-vanille-appelsin sauce
Skær kronhjorten i 8 stk. á 100 g, krydres med salt og peber og steges i lidt smør og olie...
Grøntsagsfrittata
Skyl squashene og skær enderne af. Skær dem i små skiver og dernæst i tynde strimler. Pil...