Video: Shakshuka
ShakshukaKøkken:
Ingredienser:
Andet
16
Tilberedningstid
25 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
1 dåse Hakkede tomater
-
1 dåse Tomatpure
-
4 stk Æg
-
1 stk Squash
-
2 stk Rød peberfrugt
-
1 stk Løg
-
2 fed Hvidløg
-
2 tsk Spidskommen
-
1 tsk Kanel
-
1 tsk Kardemomme
-
1 tsk Cayennepeber
-
1 tsk Paprika
-
1 spsk Olie
-
0 Salt
-
0 Peber
-
1 bdt Frisk koriander
Shakshuka
Krydderierne ristes i en varm, tør pande, eller tykbundet gryde under omrøring.
Dernæst sauteres løg og hvidløg i olie, til de er klare.
Tilsæt tomatpure, og lad den stege lidt af - dette fremhæver puréens sødme.
Tilsæt peberfrugt og squash, og lad det stege af i en fem minutters tid.
Tilsæt hakkede tomater og lad retten simre uden låg, i en ti minutters tid.
Smag shakshukaen til med salt og peber.
Æggene slås ud oven på retten, og sæt låg på.
Lad dem porchere oven på retten til æggehviden er fast.
Pynt shakshukaen med frisk koriander, eller frisk persille.
Din shakshuka er nu klar til servering - bon appetit!
Shakshuka er israelsk og nordafrikansk vegetarret der ofte spises som morgenmad, men det er også glimrende til frokost og aftensmad. Shakshuka er en perfekt tøm-køleskabet-ret, da man kan putte alskens forskellige grøntsager og proteinkilder i, hvis man vil gøre retten endnu mere mættende. Prøv f.eks. at putte bønner, kikærter eller tofu i.
Server med ris, pasta, bulgur eller naanbrød.
Vegetarmad på menuen
Klik vores site igennem og lad dig inspirere til andre lækre vegetarretter.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Marokkansk fladbrød
Marokkansk fladbrødBland mel, gær, salt, sukker og vand og ælt det til en dej. Hæld vandet...
Dybstegte oksestrimler
Slå oksestrimlerne flade med et hårdt redskab. Læg strimlerne på en flad tallerken og drys...
Nudelsuppe
Sådan laver du en super lækker nudelsuppeSkyl oksebenene godt af, kom dem i en stor gryde...