Video: Blødende chokoladekage
Blødende chokoladekageKøkken:
Ingredienser:
Fransk
6
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
6 minutter
Antal personer:
-
120 gram Smør
-
125 gram Mørk chokolade
-
2 stk Pasteuriseret æg
-
2 stk Pasteuriseret æggeblomme
-
75 gram Sukker
-
50 gram Hvedemel
Blødende chokoladekage
Bræk chokoladen i mindre stykker og put chokoladen og smørret i et vandbad, så det stille og roligt smelter sammen.
Pisk de hele æg og blommer sammen med halvdelen af sukkeret, til det bliver luftigt.
Sigt forsigtigt resten af sukkeret og melet i massen.
Vend til sidst det smeltede smør og chokolade i til det bliver en ensartet masse.
Hæld massen i små, smurte forme og sæt dem i køleskabet indtil de skal bruges.
Kagerne bages i 6 min ved 250 grader i en forvarmet ovn umiddelbart før de skal serveres.
På den måde opnår man en varm og flydende chokolademidte, når man skærer ned i kagen.
Velbekomme - eller som man siger på fransk Bon appétit!
Vin - Soucherie Coteaux du Layon Exception - Stk. pris v/6 flasker
Vinhus: Château Soucherie, Loire, Frankrig, Type: Dessertvin Normal stk. pris v/køb af 6 flasker 254,- Spar 10% med Opskrifter.dks rabatkodeVin - Soucherie Coteaux du Layon ExceptionChâteau Soucherie er et af de smukkeste små vinslotte i Frankrig. Fantastisk smuk og klassisk arkitektur og beliggende mellem vinmarkerne på skråningen m... læs mere
Ved brug af rabatkode: OPSKRIFTER
Tips til den perfekte blødende chokoladekage
Det er lidt af en videnskab at bage en chokoladekage med den perfekte blødende midte. Et godt råd er at starte med at sætte en enkelt testkage i ovnen, så har du nemlig muligheden for at justere på tid og ovnvarme, når det kommer til stykket. Husk at kagerne godt kan finde på at bage videre i formene efter de er kommet ud af ovnen, især hvis de er lavet af porcelæn.
Andre variationer
Kært barn har mange navne, den blødende chokoladekage kendes også under navnene chokoladefondant og lavakage. Der er rig mulighed for at eksperimentere med komplimenterende smage og den tunge chokolade kan få et godt modspil af en let og lækker karamelsauce, en kugle hjemmelavet is eller frugt som i denne version Blødende chokoladekage med brombærkompot.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Big Apple
Hæld vodka i et collinsglas over tre til fire isterninger og fyld op med æblejuice. Rør li...
Lammekølle med krydderiblanding
Forvarm ovnen til 165°C.Bland salt, peber, hakket merian, sennep og kardemomme i en lille...
Stegt kylling med krabbesauce
Skær kyllingen i portionsstykker. Drys den med en blanding af salt og karry, som gnides go...