Video: Koldhævede morgenboller
laves om aftenenKøkken:
Ingredienser:
Dansk
5
Tilberedningstid
15 timer 0 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
5 deciliter Vand
-
15 gram Gær
-
400 gram Hvedemel
-
200 gram Durummel
-
0.5 tsk Havsalt
Koldhævede morgenboller
OBS: Begynd dagen i forvejen pga. lang hævetid! Deraf navnet koldhævede morgenboller.
Sådan laver du morgenboller allerede aftenen før :
Kom vandet i en røreskål og opløs gæren i vandet.
Tilsæt mel (hvede- og durum) og salt.
Rør dejen meget glat.
Den skal være meget blød og fugtig.
Lad den hæve tildækket i 3-4 timer ved stuetemperatur.
Pres luften ud af dejen så den falder sammen.
Dæk dejen til og sæt den i køleskabet i 8-12 timer.
Del dejen i boller af passende størrelse.
Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, brug evt. en ske.
Sæt bollerne i en kold ovn og skru op på 225°C.
Bag bollerne i ca. 30 minutter - de skal være sprøde.
Voila! Du har nu velsmagende og velduftende morgenboller til morgenbordet eller til madpakken.
Det er hensigtsmæssigt at begynde at lave sine koldhævede morgenboller aftenen før, du skal bages.
Du kan også prøve at lave nogle af vores andre boller, fx Morgenboller med havregryn.
Eller måske får du lyst til at sætte nogle fantastiske croissanter på morgenbordet.
Spørgsmål:
Hej, kan de fryses? hilsen helle
Svar:
Ja - det kan du sagtens !
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
28/06-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Gratin med rosenkål og skinke
Rør mornay sauce, mel, salt og peber sammen Bring blandingen i kog ved høj varme, koger u...
Ægge- og karrysalat
Ægge- og karrysalatMayonnaise røres med fintrevet løg og karry. Smag dig frem og dosé...
Citronsorbet
CitronsorbetSkær bunden flad og hele toppen af citronerne, tag kødet ud og sæt de tomme ci...