Video: Koldhævede morgenboller
laves om aftenenKøkken:
Ingredienser:
Dansk
5
Tilberedningstid
15 timer 0 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
5 deciliter Vand
-
15 gram Gær
-
400 gram Hvedemel
-
200 gram Durummel
-
0.5 tsk Havsalt
Koldhævede morgenboller
OBS: Begynd dagen i forvejen pga. lang hævetid! Deraf navnet koldhævede morgenboller.
Sådan laver du morgenboller allerede aftenen før :
Kom vandet i en røreskål og opløs gæren i vandet.
Tilsæt mel (hvede- og durum) og salt.
Rør dejen meget glat.
Den skal være meget blød og fugtig.
Lad den hæve tildækket i 3-4 timer ved stuetemperatur.
Pres luften ud af dejen så den falder sammen.
Dæk dejen til og sæt den i køleskabet i 8-12 timer.
Del dejen i boller af passende størrelse.
Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, brug evt. en ske.
Sæt bollerne i en kold ovn og skru op på 225°C.
Bag bollerne i ca. 30 minutter - de skal være sprøde.
Voila! Du har nu velsmagende og velduftende morgenboller til morgenbordet eller til madpakken.
Det er hensigtsmæssigt at begynde at lave sine koldhævede morgenboller aftenen før, du skal bages.
Du kan også prøve at lave nogle af vores andre boller, fx Morgenboller med havregryn.
Eller måske får du lyst til at sætte nogle fantastiske croissanter på morgenbordet.
Spørgsmål:
Hej, kan de fryses? hilsen helle
Svar:
Ja - det kan du sagtens !
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
28/06-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Nøddetærte med flødeskum
Nøddertærte bund:Hasselnødderne ristes på en pande ved 170°C i 10 minuter. Lad dem køle af...
Bagt Fenikkelsauce
Fenikkel renses og deles i kvarte eller halve afhængig af størrelsen.De lægges i et ildfas...
Tærte med rucola og feta
Mel og smør smuldres sammen i en skål og samles til sidst med koldt vand. Dejen skal være...