Video: Hjemmelavet is
Hjemmelavet isKøkken:
Ingredienser:
Dansk
7
Tilberedningstid
55 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
4 stk Æggeblomme
-
50 gram Sukker
-
7.1 deciliter Piskefløde 38%
-
75 gram Valnød
-
100 gram Mørk chokolade
-
75 gram Daim chokolade
-
100 gram Marcipan
Hjemmelavet is
Pisk æggeblommer luftige med sukker.
Daim chokolade, valnødder og mørk chokolade hakkes groft.
Derefter rives marcipanen groft på et rivejern , det er nemmest hvis marcipanen har ligget på frost i omkring en time.
Vend forsigtig Daim chokolade, valnødder og mørk chokolade i æggemassen i en passende form og sæt isen i fryseren.
Der skal ikke røres i isen under frysning.
Evt. server med hindbærcoulis eller lun jordbærsovs.
TIP:
det er en god ide at bruge pasteuriseret æg, i opskrifter med rå æg, hvis man vil være helt sikker på at undgå salmonella.
Din is er nu klar til at blive serveret.
Andre is opskrifter
Is er altid lækkert, om det er vinter, sommer eller bare fredag. Vi har for eksempel denne lækre opskrift på parfait til at peppe dagen op. Eller denne friske og sommerlige jordbær is.
Spørgsmål:
Halløj kok, Jeg ville høre om man kan bruge cremefine til piskning istedet for fløde i isen? Den creme fine jeg nævner kan piskes til flødeskum. På forhånd tak:-)
Svar:
Hej, det ved jeg ikke , det har jeg ikke prøvet.Men hvis du tester det så lave bare en lille portion først , du må gerne skrive og fortælle om hvordan det gik
Mvh Tomas
opskrifter.dk
03/06-2009 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Andre foreslag til indhold end chokolade og marcipan M.vh Susanne
Svar:
Hej , du kan bruge frugt , mynte, vanilje
Mvh Tomas
opskrifter.dk
03/12-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Ja det er egentlig ikke et spørgsmål, mere et godt råd til alle jer iselskere. Når i laver hjemmelavet is, kan i undgå mange iskrystaller ved at pute et "skvæt" vodla eller andet neutralt sprut i. Bare sådan en spiseske elr to i en portion. Det hjælper rigtig godt. VH Frk
Svar:
Tak for oplysningen.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
05/07-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Vil gerne lave denne hjemmelavede is, men er blevet forvirret angående frysetid, da jeg kan se at der til et svar er angivet ca. 3 timer som frysetid, og til at andet svar er angivet min. 6-8 timer som frysetid. Hvad er korrekt, og skal man/ skal man ikke røre i isen, eller afhænger det af frysetiden?
Svar:
Hej , jeg syns det er bedst det står over natten , men 6-8 timer er det rigtige.
Rent tekniskt er det ikke en is , det er en Parfait og den rør man ikke i under frysningen.
Mange gange skriver man is , selv om den rent fagligt korrekte er Parfait , det gør man nok for at alle kan forstå hvad det er
Mvh Tomas
opskrifter.dk
17/01-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
goddag kok.. Kan det passe at det ikke tager længere end 55 min at lave denne is? Skal den ikke fryses ned i nogle timer inden servering og i så fald, hvor lang tid? Mvh Michelle
Svar:
55 minutter tager det at lave den , fryses i minimum 6-8 timer.
mvh
Tomas
opskrifter.dk
14/08-2007 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hej. Når jeg laver hjemmelavet is syntes jeg der er vandkrystaller i isen, har du været ude for det? Jeg pisker æg og sukker rigtigt meget og fløden piskes til skum. Jeg syntes smagen er rigtig god, men jeg er ikke så vild med de små krystaller. Med venlig hilsen Winni
Svar:
Det er rigtigt at isen nemt kan krystalisere - det sker faktisk når isen har været i fryseren mere end 3 timer - så skal isen være helt perfekt, skal den ikke indfryses mere end ca.3 timer ved min.18 grader minus - hvis den står længere i fryseren skal du røre den igennem under indfrysningen.
Hvis du laver is eller sorbet UDEN æg, skal der altid røres i den under indfrysningen.
Når isen skal bruges, skal du tage den op og sætte den i køleskabet ½ time før den skal bruges, så har isen den rette konsistens.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
18/06-2007 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Kunne man evt. bruge noget andet end fløde fx. sødmælk eller græsk youghurt? På et forum for bodybuilding er der en opskrift på en protein shaker... ½ liter mini mælk ½ liter vanilie is 100 scoops whey protein (100 gr. protein pulver) 1 stor spiseske chunky peanut butter 1 spiseskefuld honning Blend og velbekomme Det er en fantatisk shaker, men den kunne være bedre hvis den var frostet... Ergo var en is... :)
Svar:
Hej Tak for mailen, opskriften er lavet med udgangspunkt i piskefløde.
Du kan godt bruge andet, men resultatet bliver ikke lige så godt.
Nogle gange må man gå på kompromi med smagen, men der er en del der godt kan lide det magert.
Mit råd: Prøv dig frem.
mvh Tomas
Opskrifter.dk
06/07-2006 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Varm æblecider
Hæld æblecider og ahornsirup i en gryde.Skræl appelsinen og citronen og skær skrællen fra...
Lagkage fondant
Lagkage fondantSkumfiduser, olie og frugtfarve kommes i en glas- eller metalskål. Skålen...
Den bedste banankage
Sådan laver du den bedste banankageTænd ovnen på 175°.Først pisker du sukker, vaniljesukke...