En lækker dessert fra det danske køkken. Du kan lave hjemmelavet is på ca. 1 time 10 minutter i alt. Læs mere om denne opskrift på vores side.

Hjemmelavet is

Hjemmelavet is
  • Del på:
Generelt

Køkken:

Type:

Ingredienser:

Dansk

Dessert

7


Tilberedningstid icon

Tilberedningstid

55 minutter

Arbejdstid icon

Arbejdstid

15 minutter

Bedøm denne opskrift
Hov! Du skal være logget ind.
Kokken bag

  Følg

Opskrift fra d. 30/11--0001

Gns. stjerner: 

Se alle brugerens opskrifter

spørg kokken
Reklame
Tips & tricks


Kokkens svar
Creme fine

Spørgsmål:

Halløj kok, Jeg ville høre om man kan bruge cremefine til piskning istedet for fløde i isen? Den creme fine jeg nævner kan piskes til flødeskum. På forhånd tak:-)



Svar:
Hej, det ved jeg ikke , det har jeg ikke prøvet.Men hvis du tester det så lave bare en lille portion først , du må gerne skrive og fortælle om hvordan det gik
Mvh Tomas
opskrifter.dk

03/06-2009 af Opskrifter.dk

Is Hjemmelavet

Spørgsmål:

Andre foreslag til indhold end chokolade og marcipan M.vh Susanne



Svar:
Hej , du kan bruge frugt , mynte, vanilje

Mvh Tomas
opskrifter.dk

03/12-2008 af Opskrifter.dk

For at undgå krystaller

Spørgsmål:

Ja det er egentlig ikke et spørgsmål, mere et godt råd til alle jer iselskere. Når i laver hjemmelavet is, kan i undgå mange iskrystaller ved at pute et "skvæt" vodla eller andet neutralt sprut i. Bare sådan en spiseske elr to i en portion. Det hjælper rigtig godt. VH Frk



Svar:
Tak for oplysningen.

Mvh.
Martin
Opskrifter.dk

05/07-2008 af Opskrifter.dk

Frysetid

Spørgsmål:

Vil gerne lave denne hjemmelavede is, men er blevet forvirret angående frysetid, da jeg kan se at der til et svar er angivet ca. 3 timer som frysetid, og til at andet svar er angivet min. 6-8 timer som frysetid. Hvad er korrekt, og skal man/ skal man ikke røre i isen, eller afhænger det af frysetiden?



Svar:
Hej , jeg syns det er bedst det står over natten , men 6-8 timer er det rigtige.
Rent tekniskt er det ikke en is , det er en Parfait og den rør man ikke i under frysningen.
Mange gange skriver man is , selv om den rent fagligt korrekte er Parfait , det gør man nok for at alle kan forstå hvad det er
Mvh Tomas
opskrifter.dk

17/01-2008 af Opskrifter.dk

Tilberedningstid

Spørgsmål:

goddag kok.. Kan det passe at det ikke tager længere end 55 min at lave denne is? Skal den ikke fryses ned i nogle timer inden servering og i så fald, hvor lang tid? Mvh Michelle



Svar:
55 minutter tager det at lave den , fryses i minimum 6-8 timer.

mvh
Tomas
opskrifter.dk

14/08-2007 af Opskrifter.dk

Krystaller i isen

Spørgsmål:

Hej. Når jeg laver hjemmelavet is syntes jeg der er vandkrystaller i isen, har du været ude for det? Jeg pisker æg og sukker rigtigt meget og fløden piskes til skum. Jeg syntes smagen er rigtig god, men jeg er ikke så vild med de små krystaller. Med venlig hilsen Winni



Svar:
Det er rigtigt at isen nemt kan krystalisere - det sker faktisk når isen har været i fryseren mere end 3 timer - så skal isen være helt perfekt, skal den ikke indfryses mere end ca.3 timer ved min.18 grader minus - hvis den står længere i fryseren skal du røre den igennem under indfrysningen.

Hvis du laver is eller sorbet UDEN æg, skal der altid røres i den under indfrysningen.

Når isen skal bruges, skal du tage den op og sætte den i køleskabet ½ time før den skal bruges, så har isen den rette konsistens.

mvh
Dorthe
opskrifter.dk

18/06-2007 af Opskrifter.dk

Andre ting end fløde...

Spørgsmål:

Kunne man evt. bruge noget andet end fløde fx. sødmælk eller græsk youghurt? På et forum for bodybuilding er der en opskrift på en protein shaker... ½ liter mini mælk ½ liter vanilie is 100 scoops whey protein (100 gr. protein pulver) 1 stor spiseske chunky peanut butter 1 spiseskefuld honning Blend og velbekomme Det er en fantatisk shaker, men den kunne være bedre hvis den var frostet... Ergo var en is... :)



Svar:
Hej Tak for mailen, opskriften er lavet med udgangspunkt i piskefløde.
Du kan godt bruge andet, men resultatet bliver ikke lige så godt.
Nogle gange må man gå på kompromi med smagen, men der er en del der godt kan lide det magert.
Mit råd: Prøv dig frem.

mvh Tomas
Opskrifter.dk

06/07-2006 af Opskrifter.dk

Reklame
endnu flere fordele

lignende opskrifter

Opskrift

Abrikoscoulis

Vegetar
Fedtfattig mad
Vegansk Mad

Rør majsmel op med en anelse vand i en lille skål. Anbring sukker, vand og halverede, u...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
Opskrift

Zabaione mousse

Proteinrig mad

Del æggene i hvider og blommer og gem begge dele. Pisk æggeblommerne med sukker og sød she...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
Opskrift

Aïoli

Vegetar

Kom æggeblomme, eddike, hvidløg samt salt og peber i en foodprocessor med et skarpt knivbl...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5

Når du er inde på en opskrift du kan lide, kan du klikke på på den ønskede dag. For at fjerne en opskrift, kan du klikke på opskriften igen.

  • mandag
  • tirsdag
  • onsdag
  • torsdag
  • fredag
  • lørdag
  • søndag