Video: Hindbærmousse med nøddebund
Hindbærmousse med nøddebundKøkken:
Ingredienser:
Dansk
9
Tilberedningstid
50 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
200 gram Hasselnød
-
5 stk Æggehvide
-
200 gram Rørsukker
-
1 spsk Hvedemel
-
6 blad Husblas
-
150 gram Friske hindbær
-
150 gram Rørsukker
-
6 stk Æggeblomme
-
7 Piskefløde 38%
Hindbærmousse på nøddebund
Rist hasselnødderne let på en pande eller i ovnen ved 200c i ca. 10 min.
Hak dem derefter fint eller blend dem i en foodprocessor.
Pisk æggehvider og rørsukker til en massiv marengs og vend forsigtigt de hakkede hasselnødder og 1 spiseske mel i .
Smør massen ud på en bageplade med bagepapir i en cirkel på ca. 25 cm i diameter og bag nøddeblandingen i ovnen ved 200 grader i 18 min.
Tag dem ud og lad dem køle af.
Pisk æggeblommerne og rørsukker i en skål i ca. 10 min til en luftig æggesnaps.
Blend hindbærrene med en stavblender til en puré
Udblød husblassen i koldt vand i 5 min.
Vrid vandet fra husblassen og kom den i en gryde sammen med hindbærpuréen og varm den helt op til ca. 35 grader.
Det vil sige så varmt, at du næsten brænder dig på det, men det må ikke koge.
Tag hindbærpuréen af varmen og vend æggesnapsen ned i gryden lidt efter lidt.
Pisk fløden til flødeskum og vend hindbærpuréen i.
Moussen er nu klar til støbning.
Klargør en stålring med den ristede nøddebund: tag bagepapiret af bunden, læg bunden på et fad eller en stor tallerken, sæt din stålring ovenpå og pres den ned over bunden og hæld herefter hindbærmoussen oven på nøddebunden.
Kom den færdiglavede hindbærmousse med nøddebund i køleskabet/fryseren i et par timer til den har sat sig.
Velbekomme!
Tips og serveringsforslag til din hindbærmousse med nøddebund
Du kan naturligvis også lave små portionsanretninger af din hindbærmousse. Brug evt. nogle fine serveringsglas og bræk stykker af nøddebunden i og top med hindbærmousse. Husk også at lade moussen køle helt af før servering. Eksperimenter også med andre bær og nødder.
På udkig efter flere desserter?
Hvis du har fået lyst til at give dig i kast med andre hjemmelavede desserter, så tag et kig under vores kategori af lækre desserter. Hvad med at prøve denne mokkamousse dessert? Eller hvis tiden er knap, så lav i stedet en nem appelsin og makrondessert.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Bananbrød - glutenfri
Bananbrød - glutenfriStart med at piske æg og sirup sammen. Mos derefter bananerne, og bla...
Marineret grillstegt lammekølle
Marinade:Bland citronsaft, farin, sennep, soja, finthakket hvidløg, ingefær i skiver, salt...
Kærnemælksdressing
Pres hvidløget og hak estragonen. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen i en lille...